2021-07-14 4316 瀏覽
我同朋友都好鍾意食海鮮,見到呢間主打海鮮嘅好多人讚,所以就揀咗呢度嚟聚舊。雖然呢度主打shake shake海鮮,但對於冇24孝男朋友嘅我來講,實在唔係好想落手去剝殼,所以我哋就揀咗其他。為咗滿足食海鮮嘅慾望我哋揀咗呢個海鮮拼盤,佢有小龍蝦,扇貝,青口,大蜆同埋蝦,視覺效果幾豐富。然後仲會跟埋蒜蓉包,不過個蒜蓉包實在太燶,食到苦味多個蒜蓉味,個包亦都脆到好似餅乾咁,如果唔係燶咗就好啦。另外我哋叫咗個蟹餅。呢個蟹餅絕對啱晒我呢啲懶人,因為佢已經起晒蟹肉,你哋每一啖都係啖啖蟹肉,好滿足。另外仲叫咗個白酒忌廉青口,佢個汁調得幾好,同青口幾夾味。另外我哋仲叫咗佢個自選漢堡,除咗自己揀肉類之外仲可以揀兩個配菜,我哋就揀咗牛扒配炒蘑菇同埋菠蘿。佢個份量真係好十足,兩個人其實都食唔晒,因為佢仲跟着薯條。飲品方面我就試咗佢個Strawberry Flow,不過佢係用香蕉做底,所以飲落係好重香蕉味,然後先至係好淡好淡嘅士多啤梨味。另一杯西柚蜜桃,就比較清新啲,酸酸甜甜咁以西柚為主,幾開胃。最後我哋叫咗個焦糖燉蛋做甜品,成為呢一餐嘅完美。佢個燉蛋都好大個,真係二人份量嚟嘅,所以兩個人share啱啱好。

另外我哋叫咗個蟹餅。

另外仲叫咗個白酒忌廉青口,佢個汁調得幾好,同青口幾夾味。

佢個份量真係好十足,兩個人其實都食唔晒,因為佢仲跟着薯條。

2021-07-12