2021-07-08
點解叫12鍋因為佢有12款湯底-🌟火鍋套餐|💰115連一個鍋,飯/麵,紅/綠茶.🍼美肌鍋(牛乳)🌟雞肉片|花膠|蟲草花|鮮淮山|芝士竹輪|花枝丸|娃娃菜|枝竹|鳴門卷|冬菇|金菇|蛋餃|芝士魚豆腐|蜂巢豆腐記得喺台中食過一次就一試難忘依度個牛乳湯底都好夠濃郁呢ε-(´∀`; )又清甜入面仲有花膠同埋鮮淮山!😉夠哂健脾養顏🌟淮山好粉綿而且素晒味又帶甜🌟花膠夠晒膠質又夠嫩滑!唔係爽口個隻!🌟蟲草花份量好多而且甜甜地好正!🌟蛋餃喺我台灣嘅時候好鍾意食既野!依到竟然有!大家一定要黎試🌟芝士魚豆腐同埋芝士竹輪卷好香芝士味!魚味都好香🌟蜂巢豆腐索晒湯嘅味ε-(´∀`; )🌟花枝丸好多花枝而且好大粒有口感,帶甜.🐮台式沙茶牛肉鍋🌟牛肉|爆汁牛丸|芋泥貢丸|台灣麵線|豆腐,菜等等…沙茶味好夠濃!香得來但係又唔會蓋過色彩嘅味道🌟最最最正係佢有芋泥貢丸!估唔到入邊有咁多芋泥牛肉味香得黎!芋泥味都夠出!帶少少粉綿.🐏羊肉片|💰68好嫩夠羶味!超香.🍍菠蘿四季春好清香嘅菠蘿味又唔會太甜!加埋四季春茶底解膩一流.每個鍋都好多料🤣芝士竹輪唔使去_野家都食到啦┻━┻︵╰(‵□′)╯︵┻━┻-除咗以上火鍋仲有藥膳、麻
🌟火鍋套餐|💰115
連一個鍋,飯/麵,紅/綠茶
🍼美肌鍋(牛乳)
記得喺台中食過一次就一試難忘
依度個牛乳湯底都好夠濃郁呢ε-(´∀`; )又清甜
入面仲有花膠同埋鮮淮山!😉夠哂健脾養顏
🌟淮山好粉綿而且素晒味又帶甜
🌟花膠夠晒膠質又夠嫩滑!唔係爽口個隻!
🌟蟲草花份量好多而且甜甜地好正!
🌟芝士魚豆腐同埋芝士竹輪卷好香芝士味!魚味都好香
🌟蜂巢豆腐索晒湯嘅味ε-(´∀`; )
🌟花枝丸好多花枝而且好大粒有口感,帶甜
🐮台式沙茶牛肉鍋
🌟牛肉|爆汁牛丸|芋泥貢丸|台灣麵線|豆腐,菜等等…
沙茶味好夠濃!香得來但係又唔會蓋過色彩嘅味道
🌟最最最正係佢有芋泥貢丸!估唔到入邊有咁多芋泥
牛肉味香得黎!芋泥味都夠出!帶少少粉綿
🐏羊肉片|💰68
好嫩夠羶味!超香
🍍菠蘿四季春
好清香嘅菠蘿味又唔會太甜!加埋四季春茶底解膩一流
除咗以上火鍋仲有藥膳、麻油雞、麻辣等等🥰下次要來黎再試!仲有好多台灣小食,好台式🥰而家限時仲有芫荽湯底!鍾意香菜嘅朋友仔可以去食
我真係好鍾意台式養生嘅湯底🥰哈哈!呢度夠涼爽😂嘆住冷氣打邊爐真係好正!👍🏻性價比超高,食材高質