2021-11-22
炑八韓烤踏入11月,好多地方開始佈置聖誕裝飾,炑八都出咗聖誕套餐,提早賀聖誕🎅🏻套餐有齊豬、牛、雞同紅蝦,滿足晒所有願望😙入座店員隨即送上韓國前菜,必食爐邊蛋同芝士粟米,仲有泡菜同海帶都好好味名品豬扒WEE嘩聖誕夜套餐🌀名品大王豬扒果然係大王,豬扒size極大,同個爐差唔多size 㗎!店員會好細心幫我地燒好再剪開以韓式醬油醃過,豬扒帶點甜甜嘅醬油香,燒完之後依然juicy,食多兩件都唔覺膩👍🏽🌀醬油豬五花韓燒必食豬五花,肥瘦相間,燒到金黃色見到油脂出晒嚟,非常吸引五花肉肉質柔軟,食落油香十足,真心正!🌀雞頸肉平時較少見嘅雞頸肉,份量都唔少㗎!食落比豬頸肉多一點滑嫩,口感唔錯🌀蔥蒜牛五花油脂分佈均勻,肉質軟腍食到牛脂香,夾埋蔥蒜一齊食,蒜香大爆發,惹味到極致🥰🌀和牛肩肉厚薄適中嘅牛肩肉雪花鮮明,燒過之後牛味更突出,唔需要額外加醬料已經好好味🌀聖誕老人沙冰紅豆起晒沙,似飲緊沙冰版嘅紅豆冰,甜度剛剛好,推介😙聖誕禮物梳打聽到個名已經好開心😙呢杯梳打同燒肉係絕配呢值得一讚嘅係呢度店員好有禮貌亦好helpful,除咗幫我地燒肉,見個網燒到黑黑哋又主動幫我地換網,服務方面好貼心呢
名品豬扒WEE嘩聖誕夜套餐
🌀名品大王豬扒
🌀醬油豬五花
五花肉肉質柔軟,食落油香十足,真心正!
🌀雞頸肉
🌀蔥蒜牛五花
🌀和牛肩肉
🌀聖誕老人沙冰
紅豆起晒沙,似飲緊沙冰版嘅紅豆冰,甜度剛剛好,推介😙
聖誕禮物梳打
聽到個名已經好開心😙呢杯梳打同燒肉係絕配呢