2022-08-05
大熱天時,好耐都冇打邊爐啦,今日都係熱辣辣,冇晒胃口想食下辣野🤔,一於今晚又做無飯主婦,約埋阿仔放工搵間任飲任食,大吃大喝一餐先🤔。位於尖沙咀 牛品 地點幾好,地鐵站一出行2-3分鐘就到,好就腳。餐廳主推3個湯底:麻辣/養生/酸菜白肉,今晚就選左個鴛鴦鍋,養生同麻辣,選埋 牛御品餐,19:00-21:00時段入座,任飲任食120分鐘,價錢$339,如果即時入會做會員,更有折扣優惠添,餐廳食材都係台灣進口,咁嘅價錢性價比好高;如果另點春陽茶事嘅飲品,(原價$30-$39)都只係另加$20一杯。餐廳中間有飲品區、有蔬菜區同醬料區;飲品除左汽水外,仲有牛品不同味道嘅花茶同烏龍茶;蔬菜區都係自坐,仲有台灣直送嘅菜蔬。🥘湯底送上啦😋慢慢加熱後,首先係養生鍋傳黎嘅藥膳味道,湯底濃郁,入邊除左藥膳仲有嫩滑雞件;麻辣鍋麻味香濃,湯鍋入邊有好多鴨血,又鮮又滑。店員再送上每人一隻新鮮鮑魚,好大隻,啖啖肉。🥢牛御餐 : 有M9和牛、肩胛肉、牛板腱、牛胸腹、封門柳、牛舌片、一口牛、西班牙栗飼豬梅肉、豬五花、羊卷肉同花雕酒雞件,好多款肉食款式,我最鍾意一定係M9和牛,一板有兩大塊,呢款不停咁食,真係食左十幾廿板
🥢蝦滑 / 墨魚滑,非常彈牙
🥢另外熟食都有非常多選擇,台式鹵水豬耳、皮蛋豆腐、牛品牛三寶、炸地瓜丸、甜不辣、米血糕、蔥餡餅….. 全部都岩我胃口,尤其血米糕,仲係熱辣辣,入口煙煙韌韌;炸地瓜丸都係要不停encore。
最後每人仲有一杯movenpico雪糕食添