2017-09-05
首先一入到去覺得環境幾令,個環境主題好配合餐廳名"辣度" 而且乾淨企理。一入去坐低,店員就放低咗調味料比我地,基本嘅野都有調味架又令最特別嘅係竟然有麻油,出面鋪頭好小有,個人覺得煮熟嘅肉點豉油加麻油又香又好食。湯低方面,個人認為食得辣嘅朋友真係要黎試試,因為真係好足料而且聽店員講佢地放入湯入面嘅材料都炒過先再放入去,香d又出味,但因為本身只係食到出面一般嘅小辣,由於太足料,我同朋友都食唔到"辣度"嘅小辣,店員見到我地咁就即刻幫我地撈走湯入面嘅辣油到辣椒,甚至最後我地都食唔到仲重新換過個無咁辣嘅湯底,真係好感謝嗰到嘅店員,如果唔係真係食唔到。食物方面,整體黎講每樣都好食又足料,特別要推介幾款要試就係鮮炸響鈴,和蝦滑。店員話由於響鈴預先炸過所以可以就咁點沙律醬食,放入湯索入湯低一陣仲內脆外軟,好特別。肥牛d紋超令,又小肥膏,不過略嫌有點薄身但分量都足夠,咬落又唔韌。最後個蝦滑勁好食,仲好彈牙同重蝦味,食落雖然唔係原隻蝦咁誇張但都有蝦粒食到,好味!最後臨走去廁所經過廚房,見到好乾淨,食材一係用器皿蓋實同每一碟都用保鮮紙包實,地下又唔污穢,食物同環境衛生都唔錯。整體性價比真係唔錯,價錢唔係貴,