2020-02-19 32 瀏覽
點了響螺花膠雞湯底,呢個湯底真係百吃不厭,材料十足,響螺咬落煙韌,花膠滾耐點更入味,食一嚿感覺皮膚吸收重重的骨膠原,咬落煙韌彈牙又軟熟,真係補身恩物,雞肉又香又滑,質地嫩滑,一食就知非冰鮮貨,一看湯的深黃色已經知道濃郁好味,呷一口濃濃的雞湯,鮮甜美味,想再錦上添花,加入吸收力強的魚肚就最好不過,魚肚吸收濃郁的雞湯由白色變了黃色,食落香濃美味,魚肚滑溜軟熟,非常好吃,黎尼度食嘢,有些食物必吃,除魚肚外炸魚皮就是必吃之品,魚皮炸得酥脆,不厚不薄,十分適中,不浸湯食就脆香可口,浸湯就另有一番滋味,不過浸湯只需淥一淥就可以,淥太耐就未免失去爽脆感非常值得一讚餐廳防疫措施做得非常好,上來時見入口用尼龍帶閘住,起初以為還未營業,原來要等店員確定體溫測試後才可入坐,門口供應消毒酒精搓手,坐低後,聽到經理吩咐店員洗手然後戴上手套再將所有餐具放在一大碗熱水內清洗後才擺上台給客人用,進食期間叫了一只匙羹,店員都是放在熱水內再給客人用,防疫功夫做到足,真係食得安心又放心