2018-10-02
之前係荔枝角都食過板上, 價錢相宜, 而且食物質素唔錯。得悉板上係觀塘都開咗分店, 今日黎開呢區, 所以就順道過埋黎。 板上用餐位置多, 更有bar枱位, 任君選擇。 而且仲有位供叉電同埋無線上網。 蒜香三文魚 X 照燒雞配珍珠飯 三文魚同照燒雞, 我兩樣都想食, 係心大心細下, 決定兩樣都點黎食。 三文魚煎得好香口, 加上蒜香味, 更為吸引。而照燒雞都不遑多讓, 醬汁調味適中, 不會過濃。而照燒雞醬汁流入咗飯到, 珍珠米吸咗醬汁精華。兩者都點果然是明智的選擇。餸既份量好多, 鋪滿了整個飯盒, 加上粟米同中華沙律, 食完成個飯盒, 十分飽肚。 另外, 加多$10就可以升級飲品, 相當扺食。食完午餐後, 我仲有時間, 就過去食店既另一邊。另一邊係一個Coffee Bar, 除咗咖啡之外, 下午茶時段仲有蛋糕。不過, 啱啱食完飯, 我就只係點咗一杯咖啡, 蛋糕就留返下一次再試啦。 咖啡既選擇都唔少, 而店員推介玫瑰鮮奶咖啡, 咖啡無落糖漿, 啱晒唔中意太甜飲品既我, 所以我就點咗一杯試下。 玫瑰咖啡既賣相非常吸引, 好有少女的
板上用餐位置多, 更有bar枱位, 任君選擇。
而且仲有位供叉電同埋無線上網。
蒜香三文魚 X 照燒雞配珍珠飯
蒜香三文魚 X 照燒雞配珍珠飯
另外, 加多$10就可以升級飲品, 相當扺食。
咖啡既選擇都唔少, 而店員推介玫瑰鮮奶咖啡, 咖啡無落糖漿, 啱晒唔中意太甜飲品既我, 所以我就點咗一杯試下。 玫瑰咖啡既賣相非常吸引, 好有少女的感覺, 打卡呃Like一流。咖啡飲落的甜度的確唔高, 唔中意甜飲既大家不妨一試。
呢到環境好舒適, 閒時黎飲下咖啡, 食下蛋糕, 相信係一個非常理想既地點。