2020-11-14 325 瀏覽
得知觀塘中海日升中心有好多餐廳,與友人特意來試試,到餐廳門口雖然看到冇乜客人,但被香味吸引就入去一試。點了2個便當及一份大板燒,原本還想試更多小食,但點餐時收銀員趕住結帳,所以都冇再點其他嘢食。取餐時,職員話先攞2份便當,大板燒稍後先有,但到食完2個便當出去問職員先知道完全漏單,當時職員客氣話陣間整好拎過嚟我哋枱面。到完成時,職員只係放係櫃枱等我自己再一次出去拎,笑笑口問佢:「你頭先唔係話拎過嚟俾我咩?」佢嘅回答係:「我忙緊呀…HeHe」,我心諗做錯嘢又唔補鑊仲要順口開河。我唔會再嚟囉。

我唔會再嚟囉。
2020-11-14
2020-08-29 853 瀏覽
今次係我第二次食啦 第一次因為冇粗薯條所以叫咗薯格 今次見到有粗薯條就叫咗黎試吓 我個人覺得雖然薯格份量少啲但係比粗薯條好食 佢會跟兩包番茄醬但作為茄醬焚化爐嘅我覺得有啲少 咁講下個包 我叫咗安格斯牛肉漢堡 塊肉好重牛肉味 加埋漢堡包果醬生菜同芝士 好好食 個包都唔係Hea你 佢唔係好似金拱門啲漢堡包皮咁淋啤啤 我外賣自取拎到返公司食個包仲係好挺 食完成個set我飽到上心口 跟餐叫可樂唔使加錢 但因為太飽同怕肥我俾咗同事飲 外賣自取計埋OpenRice個coupon先$60左右 好抵
安格斯牛肉漢堡
2020-08-27
安格斯牛肉漢堡
2020-05-31 1108 瀏覽
食左雞同魚嘅鐵板,略嫌醬汁稍多,不過有些菜同粟米都叫平衡下健康下。飯同湯有得任裝,悉隨尊便。朋友們都有加8蚊雞翼,據說係好食,下次可以留意下。另外睇落豬肉嗰個好似好食d。
2020-05-28
2020-05-13 1049 瀏覽
今日冇帶lunch box,柴娃娃跟公司同事order外賣飯盒,佢哋話板上啲飯盒乾淨企理又好食,$48蚊仲有一杯飲品。板上照燒雞飯,一盒飯🍱分左3個區域,好企理,中華沙律,微微帶酸又爽口,食左好開胃,雖然冇菜,但係有粟米粒,粒粒又甜又卜脆,最正緊係照燒雞啦,份量又多,鋪滿成個飯面,雞肉嫩滑,塊皮雖然已經唔係脆身,但仍保持燒香味👍,珍珠米粒粒分明,唔會太黏,醬汁份量唔會太多,撈埋個飯一齊食,味道岩岩好。非常滿意嘅一個午餐😋。

2020-03-30 1309 瀏覽
中午時間行過中海日升中心地下,總會見到積極吸客嘅伙記。有日行過唔係好想social,一直行到最後有一間唔係好r客嘅板上燒食店。佢地嘅餐點都算係價錢唔貴,40-50蚊就有得食,仲要幾多選擇下。餐廳入面都算多位,但眼見服務員唔多,多蚊餐枱都仲有上手嘅餐盤。點餐嘅時候,姐姐同唔係好純嘅口音同我解釋「積分」制度,但我同朋友都唔係好聽得明。最後只可以總結係下載個app儲分。佢呢間店都算比較先進,有叫號系統,好似大x樂咁。可惜,我同朋友果日點嘅餐都唔算令我地好impresses 主要係餐點配搭嘅問題,總係覺得食完唔算話好滿足咁。但係假如講緊要快要方便,又係工中海日升中心附近,都可以一試嘅。
2020-03-20 846 瀏覽
今日點咗黑椒雞卷午餐,雞卷單睇外型份量十足,但略嫌外表顏色未夠吸引,但食落卻有一番驚喜雞卷咬落十分足料,啖啖雞肉,配上陪菜、牛油果、蕃茄和醬汁,認真不俗。醬汁甜甜酸酸,都頗滋味,真係胃口大開午餐配埋指定熱飲都只係$52,係觀塘區呢個價錢嘅午餐嚟講,勝價比煮算幾唔錯,藉得推介另外,餐廳嘅麵豉湯和白飯係免費任添,啱晒一眾大胃王
今日點咗黑椒雞卷午餐,雞卷單睇外型份量十足
,但略嫌外表顏色未夠吸引,但食落卻有一番驚喜

另外,餐廳嘅麵豉湯和白飯係免費任添,啱晒一眾大胃王
2020-03-20
2019-12-28 1245 瀏覽
最近試左e間日式餐廳,入到去都幾多選擇。我今次叫左一口牛套餐同照燒雞套餐。一口牛食落有d燒烤味,加埋蜜糖汁,更美味。照燒雞食落冇雪氣味,仲有甜甜嘅燒烤味。飯係珍珠米,有沙津同芝士獅子狗😋👍🏻成個套都好飽肚。

一口牛食落有d燒烤味,加埋蜜糖汁,更美味。

照燒雞食落冇雪氣味,仲有甜甜嘅燒烤味。

飯係珍珠米,有沙津同芝士獅子狗😋👍🏻成個套都好飽肚。
2019-12-14 800 瀏覽
星期六番工,板上時常都會成為我地既週末飯堂因為星期六人少好多,易搵位平時我都係食開便當餐,今日就試下漢堡甘樣一個set 62, 漢堡包好大份,絕對可以食飽兩個女仔不論包,黑豚肉同生菜,份量都係十分足夠同大份個包明顯烘過黎,有少少外脆內軟黑豚肉夠味而且唔會過肥或者太韌,一片片甘好易咬生菜夠新鮮仲食到鮮味敗筆係中間塊芝士。。。基本上溶唔到,同埋芝士味唔重。。。反而增添膩感,無芝士會更加好薯角好熱辣辣,而且好大舊,有少少薯味添同埋面豉湯係任裝架~~一至五仲可以任裝飯添甘樣只係$62~~~真係好過好多工廈cafe
星期六番工,板上時常都會成為我地既週末飯堂

因為星期六人少好多,易搵位

平時我都係食開便當餐,今日就試下漢堡

甘樣一個set 62, 漢堡包好大份,絕對可以食飽兩個女仔

黑豚漢堡包,薯角

不論包,黑豚肉同生菜,份量都係十分足夠同大份

個包明顯烘過黎,有少少外脆內軟

黑豚肉夠味而且唔會過肥或者太韌,一片片甘好易咬

生菜夠新鮮仲食到鮮味

敗筆係中間塊芝士。。。基本上溶唔到,同埋芝士味唔重。。。

反而增添膩感,無芝士會更加好

薯角好熱辣辣,而且好大舊,有少少薯味添

同埋面豉湯係任裝架~~一至五仲可以任裝飯添

甘樣只係$62~~~真係好過好多工廈cafe
2019-12-14
黑豚漢堡包,薯角
2019-10-02 1571 瀏覽
假日陪媽媽食中午,去左官塘商業區一帶搵野食,見此間門面華麗門外食物相賣相吸引,結果吸引左入內食。餐廳內唔算多客,去到先櫃位點餐俾錢,再自行取餐。食物選擇甚多,揀左我最喜歡的鰻魚飯和媽媽喜歡的牛肉飯。餐來了賣相比預期有點落差,用格仔盤裝載賣相打了點折扣。板上雪花一口牛.珍珠飯 $65以為係鐵板上添,珍珠飯一般唔多圓潤煙韌。唔見有洋蔥牛肉味道一般而已,沒有多惹味,勝在份量唔算少而已。板上蒲燒鰻魚.珍珠飯 $85鰻魚好細份好似無左半咁,感覺唔值依個價錢,鰻魚肉薄身味道一般,燒汁勁少忍唔住走去叫店員加汁,店員都係俾多少少。味噌湯係免費任添的,相信係唯一滿意地方,湯有昆布鹹度適中味道唔錯多幾夠熱。凍檸檬水+凍奶茶跟餐凍飲要加多五蚊,味道不過不失。場內見有充電提供確係貼心服務。

板上雪花一口牛.珍珠飯 $65
板上雪花一口牛.珍珠飯

板上蒲燒鰻魚.珍珠飯 $85
板上蒲燒鰻魚.珍珠飯

凍檸檬水+凍奶茶
跟餐凍飲要加多五蚊,味道不過不失。
凍檸檬水+凍奶茶

場內見有充電提供確係貼心服務。
2019-09-28
2019-09-29 883 瀏覽
柚子醬黑豚肉飯$62貫徹板上一貫嘅作風,黑豚肉有鑊氣👍🏻 豬有豬味!😂 用嘅係珍珠米,份量偏小~ 另外再配一個小沙律x胡麻醬 和 粟米粒粒!柚子醬用小膠兜另上,分量足夠點黑臀肉,但唔夠撈飯😗 如果可以份量多返少少咁就完美喇呢間分店環境幾寬敞
柚子醬黑豚肉飯$62
另外再配一個小沙律x胡麻醬 和 粟米粒粒!

呢間分店環境幾寬敞
2019-09-25 775 瀏覽
觀塘出去食lunch,想健康啲又唔貴,搵到一個好選擇。佢有好多唔同肉既飯,雞呀,牛呀,豬呀,魚呀等等。叫左個雙併所以會貴少少,不過又想試三文魚又想試雞。價錢唔太貴,佢既湯同白飯仲可以免費添,好岩男仔,一定夠飽。佢仲有少少菜同粟米。不過下次食我會叫佢走沙律既芝麻醬同燒雞既汁,咁就健康好多。三文魚某香味都幾重,正。雞肉份量都多,又無乜皮,夠lean。因為無走汁,啲飯沾到好多汁變成唔食得。總括而言只要走汁既話,絕對係健康外食!
觀塘出去食lunch,想健康啲又唔貴,搵到一個好選擇。

佢有好多唔同肉既飯,雞呀,牛呀,豬呀,魚呀等等。
叫左個雙併所以會貴少少,不過又想試三文魚又想試雞。
價錢唔太貴,佢既湯同白飯仲可以免費添,好岩男仔,一定夠飽。

佢仲有少少菜同粟米。
不過下次食我會叫佢走沙律既芝麻醬同燒雞既汁,咁就健康好多。
三文魚某香味都幾重,正。
雞肉份量都多,又無乜皮,夠lean。
因為無走汁,啲飯沾到好多汁變成唔食得。
蒜香三文魚燒雞飯

總括而言只要走汁既話,絕對係健康外食!
2019-09-24
蒜香三文魚燒雞飯
2019-08-22 958 瀏覽
板上係日升中心行到最入既一間綜合日式加美式美食既地方。餐廳既裝修特別,而且檯與檯之間既空間感闊落,長檯都很有佢地既特色,適合一大班人黎聚會同食飯。每次我都會叫佢既安格斯牛柳粒飯,佢既lunch set擺位非常有日式飯盒既風味,如果厭個飯唔夠汁既話,餐廳服務員都好好,會比多兩盒牛汁比客人,十分有禮貌,而且佢配餐既飲品選擇十分之多,除左一般既可樂雪碧等飲品外,佢地更有有fusion飲品選擇,特色綜合咖啡、涼粉配奶茶。🥰😋👍🏻

2019-07-30 951 瀏覽
食過好多次板上, 但每次都堂食, 好唔好食就見仁見智啦, 但價錢優惠又實際, 係翻工人士平食嘅好選擇。Lunch Time有野做, 為咗爭取時間, 就叫咗Openrice外賣自取。餐廳處理訂單速度好快, 由落單去到餐廳拎外賣都唔洗15分鐘, 整個過程好smooth今次叫咗’板上照燒雞珍珠飯’。雞肉份量夠, 味道足飯亦配上兩款前菜, 粟米牛油味重。午餐可以加配小食, 鍋貼($8/2隻)質素一般, 反而同事嘅’大拇指雞翼’就唔錯。

今次叫咗’板上照燒雞珍珠飯’。雞肉份量夠, 味道足
2019-07-20 555 瀏覽
間中都會到板上吃午餐或晚餐的, 喜歡這裏食物多元化, 有西式,中式和日式, 食物質素方面以這個價錢來說都算合格的。 之前來這裏多數食漢堡包, 今次試下這些日式便當, 點有一個豚肉和一個肥牛日式便當, 日式便當的泛採用珍珠米, 粒粒煙韌有口感, 豚肉和肥牛的質感都可以接受。 配菜有粟米粒和沙律菜, 整體上都很健康的, 還有兩杯飲品可以選擇。店內座位舒適寬闊, 環境清潔乾淨, 食物味道合格, 款式多,以快餐店嚟計這裏都是觀塘上班一族的飯堂好選擇。

2019-07-13
2019-07-11 524 瀏覽
星期三中午板上Griddle,食飯時間比較早,有大量空位,唔洗等。餐牌上多唔同種類既鐵板餐亦有啲比較標準既午市套餐。最後就揀左個青魚飯,有中華沙律同粟米做配菜,再加野飲,標準配套。青魚既味道唔算非常特岀,不過以份量黎講就十分滿足。起初喺到諗點解咁標準既日本餐無配湯呢,原來湯係自助式,可以岀去任拎,而且白飯亦都可以自己添加,簡直係大食人既恩物!$50黎講都算係個唔錯既選擇,下一次一定試下佢既鐵板餐!
2019-07-03