2017-12-07
好多次經過見到門面用舊式招牌好有特色,加上網上評語推介主打食海鮮,就拉埋朋友決定入去試一試店舖環境主要用舊香港面貌作裝修,每張枱都有大定距離唔會太近,而且全部都用軟櫈同沙發,坐得幾舒服同朋友共4個人,可以叫幾款海鮮試多d黃金蝦上枱未食已經問到好香咸蛋黃香味,平時出面食既好易食到d炸得好油,呢個炸得脆得啱啱好,咸蛋黃個皮亦唔會太厚金榜蟹煲超過一磅重既大肉蟹 食落啖啖肉🦀。個汁好特別好好食 本身擔心嘥咗個汁 諗叫個飯送汁 點知佢免費跟左份法包 點落D汁到好夾蒜茸炒菠菜古法蒸龍躉球平時唔好食魚, 怕有骨又怕有腥味但呢個完全冇呢個問題每舊好厚既魚肉, 食得出鮮味, 連我呢個唔好食魚既人都食左3/4舊佢下面墊左D木耳索埋魚汁 朋友同我都爭住清哂呢碟壓軸就係今晚既重點﹕招牌羔蟹粥一打開鍋蓋, 一煲仲滾緊既蟹粥就係我地面前成煲金黃色, 撈落成隻蟹件齊哂係到蟹羔超多, 分落每碗完全唔洗慳住食粥底好綿好滑我地一分4個人, 一煲分到8碗有多但好食到我地每人覺得2大碗都仲好想食
同朋友共4個人,可以叫幾款海鮮試多d
黃金蝦
金榜蟹煲
點知佢免費跟左份法包 點落D汁到好夾
蒜茸炒菠菜
古法蒸龍躉球
平時唔好食魚, 怕有骨又怕有腥味
但呢個完全冇呢個問題
佢下面墊左D木耳索埋魚汁 朋友同我都爭住清哂呢碟
壓軸就係今晚既重點﹕招牌羔蟹粥
一打開鍋蓋, 一煲仲滾緊既蟹粥就係我地面前
成煲金黃色, 撈落成隻蟹件齊哂係到
蟹羔超多, 分落每碗完全唔洗慳住食
粥底好綿好滑
我地一分4個人, 一煲分到8碗有多