2023-10-06 77 瀏覽
我近期去台灣同日本都有去搵丼飯嚟食,朋友突然話想食丼飯,係香港想搵間浮誇又豐盛嘅丼飯,非爆丼屋莫屬,成日見到人Post出嚟都好吸引,一直都放係我嘅口袋名單,今次終於搵到人陪我去試。丼飯選擇都幾多,老實講真係款款都好吸引,樣樣都好想食,揀咗好耐最後決定選擇店內人氣最高嗰兩款。✨三色海膽盛丼 人氣No1,海膽覆蓋住整碗丼飯,海膽好新鮮,味道甘甜入口軟滑即溶,每食一啖都充滿幸福嘅感覺,好滿足呀。✨超份量·三重大極上丼 呢款係人氣No2,主角當然係拖羅、最面層有海膽,然後仲有蟹肉圍住碗丼飯,拖羅都好新鮮,油花都好靚,冇咩筋,又係入口即溶,滿口魚油香味。海膽都一樣甘甜美味、蟹肉又係鮮甜,唔使加豉油同Wasabi 都已經好好味,完全食到新鮮嘅味道。✨麵豉湯食丼飯贈送嘅,都幾足料架,味道都OK 嘅。☕️熱白桃烏龍茶 ☕️熱桂花烏龍茶 烏龍茶係用茶包沖嘅,兩杯都好濃郁,應該可以加水沖多杯飲都得😂總結:兩碗丼飯都好好味呀😋,價錢雖然唔算係好平,但食完嗰種滿足感都值得試下。

丼飯選擇都幾多,老實講真係款款都好吸引
,樣樣都好想食,揀咗好耐最後決定選擇店內人氣最高嗰兩款。

✨三色海膽盛丼
三色海膽盛丼

✨超份量·三重大極上丼
超份量·三重大極上丼

✨麵豉湯
食丼飯贈送嘅,都幾足料架,味道都OK 嘅。

☕️熱白桃烏龍茶
☕️熱桂花烏龍茶