相信大家都會知道香港嘅添好運係一間平價嘅米之蓮美食,甚至會衝出香港。系台灣等地都有分店,我曾經係台灣見過台灣對依間野好着迷,每一次經過都會有50-60人排隊。但係身為一個香港人我,竟然未食過依一間外國人都追捧嘅米之蓮中式美食。所以就決定今日去試吓啦。搵咗好耐都搵唔到,之後問人,原來話佢係個商場嘅後邊。講返啲嘢食先,點心係少過一般酒樓食嘅點心。但係我諗貴精不貴多。我諗正越少款式嘅嘢食就越精,我諗唔少嘅點心整出嚟嘅嘢應該係用心嘅,好味嘅。今次由於我地得兩個人所以我哋都叫咗滷水雞腳,糯米雞,蘿蔔糕,叉燒餐包。甜品就叫左呢個桂花糕。糯米雞。糯米雞其實料都幾多而且亦都有一陣香味,當中亦都有唔少嘅料,有臘肉啊,冬菇等,所以都幾入味架。蘿蔔糕。蘿蔔糕係香煎嘅所以都會有一陣香味,佢應該都有少少臘肉同埋冬菇粒,所以味道都相當不錯,而且蘿蔔糕亦都唔會太林或者太硬,所以覺得這個都係幾好嘅。可以一試叉燒餐包。叉燒餐包係焗過嘅,所以係外脆內軟,亦都係有蜜汁嘅味道,所以整體嚟講係好入味,呢個係我嘅推介著作。桂花糕入邊仲會有杞子,桂花糕食落去亦都唔會太林,食落去亦都會有一陣桂花同杞子香味,呢個甜品亦都可以一試嘅。環

搵咗好耐都搵唔到,之後問人,原來話佢係個商場嘅後邊。

甜品就叫左呢個桂花糕。

環境。整體環境其實都比一般茶記差唔多嘅格局,但係我諗其實我哋都係為食嘢,相信食物嘅質素永遠都係比整體嘅環境更加重要嘅

佢嘅質素相當不錯嘅,如果想去試吓叫我都可以一試架。
整體評分8/10
桂花糕