2020-09-04 3359 瀏覽
.第5次光顧新港中心呢間唐宮小聚了🥳中菜狂迷嘅我平時首選都係中菜🙈⚠️而家唐宮小聚堂食套餐及單點重有9折優惠添!!!.•白玉王鴿必點🤩雖然細細隻🕊但都多肉·又嫩又juicy💦.•陳釀醉蟹超濃酒香的大閘蟹🦀鮮甜肥美的膏·肉質食落好新鮮👍🏻.•黑金流沙往日必點的流沙奶皇包令我有點失望😔不僅size 大大縮水之外•包的外皮太厚·令到入口十分難咬😕但內餡依然出色.•松露紅菇包點好似一律都嚴重縮水加厚厚的外皮😟但內餡超濃的松露香再加上蘑菇真係食完都唔夠喉🤤.•焗鮑魚酥十分特別的鮑魚·松露蘑菇的配搭🍄意外地夾但可以撻皮牛油味太重太搶....•薺菜煎餃皮薄餡靚·粒粒都脹卜卜🥟加上脆卜卜的底十分出色🤤薺菜同鮮肉比例唔會菜多肉少·十分平均推推推👍🏻👍🏻👍🏻.•炒蝦腸粉100個👍🏻👍🏻👍🏻XO醬超惹味·腸粉十分完整無甩皮甩骨·一啲都唔油🤤而且足足4隻大蝦十分彈牙入味🍤如果腸粉多啲就好了🤣因為食到停唔到🤦🏻‍♀️.•貓山雪糍第一次食雪糍嘅皮咁出色🤩好煙韌·口感一流🤭貓山榴槤味超濃烈·唔會雪到好硬·入口滿滿冰冰的果蓉😎一人2粒無難道.唐宮小聚嘅菜式不斷有新款🥳真係令到我時不時都要去食下先得🥢希望下次會再有驚喜啦😆
第5次光顧新港中心呢間唐宮小聚了🥳
中菜狂迷嘅我平時首選都係中菜🙈
⚠️而家唐宮小聚堂食套餐及單點重有9折優惠添!!!

•白玉王鴿

必點🤩雖然細細隻🕊但都多肉·又嫩又juicy💦
•陳釀醉蟹

超濃酒香的大閘蟹🦀鮮甜肥美的膏·肉質食落好新鮮👍🏻
•黑金流沙

•松露紅菇

•焗鮑魚酥

十分特別的鮑魚·松露蘑菇的配搭🍄意外地夾
但可以撻皮牛油味太重太搶...
•薺菜煎餃

皮薄餡靚·粒粒都脹卜卜🥟加上脆卜卜的底十分出色🤤