2019-09-07 127 瀏覽
本身我哋一班女仔勁鍾意去吹水,吹水地方你唔開去食雞煲或者打邊爐,或者放題,今晚舊同學慶祝生日,幾個女仔又想飲嘢,又想坐耐啲,最好就係打邊爐啦,約喺佐敦最方便,朋友話想試吓倫歌私房菜,平時見到好多人排隊,一直都想試,今次有機會啦!倫哥不嬲都好有口碑,個個都讚食材新鮮用了十足,果然今晚試過,要比5**,一坐低先安排幾款刺身,自身級數好有水準,三文魚好鮮甜、牡丹蝦大隻新鮮,之後再食蒸海鮮,今晚海鮮係蒜蓉粉絲蒸開邊龍蝦,龍蝦爽口彈牙,椒鹽鮑魚好惹味!店員之後拎咗個雞煲上嚟,我哋自己炒一炒,叫咗BB啦,入邊有花椒、乾蔥等等惹味配菜,雞肉入味嫩口,今晚就咁食個雞煲都已經好滿足。雞煲差唔多食完後,店員再問我地火鍋要咩湯底,原來倫哥嘅火鍋湯底都幾有特色,我哋叫咗胡椒豬骨煲,龍龍嘅白色湯底入邊有少少牛油香味、入邊亦有胡椒,淥牛頸脊最適合,套餐包左一份本地牛頸脊,牛頸脊係最啱打邊爐,因為牛味濃郁,而且有淋又滑!粵式會越發覺呢個套餐好抵食,因為有成十幾款嘢食,仲要有海鮮,成個海鮮拼盤好豐富,亦好震撼,估唔到分量十足,用料新鮮!其他打邊爐菜式可以無限任點,飲品亦係無限供應,真心覺得套餐三百幾蚊呢個價錢真係冇得

其他打邊爐菜式可以無限任點,飲品亦係無限供應,真心覺得套餐三百幾蚊呢個價錢真係冇得輸,怪唔之得晚晚都咁多人等位!

2019-09-05