2009-02-22 15 瀏覽
禽日全日都係響灣仔搵食, 夜晚就去左dap度食.6 點半上到去, 有兩層, 23樓係飲o野酒吧, 上多兩層就係餐廳, 環境幾好幾優雅.我揀左set dinner, 4 courses.頭盤係菠蘿三文魚沙律估唔到菠蘿同三文魚味道係夾得埋, 菠蘿要用新鮮, 如果唔係就會太甜影響到個沙律.湯係粟米忌廉湯, 話就話係忌廉湯, 但飲落似係好甜, 好似粟米雜菜忌廉, 麻麻.到主菜就係牛柳拼蛋餅, 牛柳整得好差, 我叫係5 成熟, 睇落已經係唔止, 似7成我都可以接受到, 但問題係牛肉肉質好硬, 硬過我條命咁滯, 應該係牛肉本身已經唔係靚, 冇乜肉味同肉汁, 蛋餅就普普通通啦.甜品係綠茶雪糕加麵包布丁, 本人其實好鐘意食麵包布丁, 呢樣o野好難整得好食, 我亦都冇乜食過邊間話整得好出色, 但呢間就整得好差, 焗得過份地乾, 面係硬, 好在佢有雪糕濕潤下, 食落唔太硬, 但綠茶同麵包布丁味道唔係好o岩.4樣o野我最欣賞都係頭盤個沙律, 其餘不值一提. 食物質數普通, 環境同服務好好.全間餐廳淨係 serve 我o地一枱, 食到8點都未有人黎, 好似包左場咁, 到搭 lift 走時, 先至有一對人黎食,
禽日全日都係響灣仔搵食, 夜晚就去左dap度食.

我揀左set dinner, 4 courses.
頭盤係菠蘿三文魚沙律

全間餐廳淨係 serve 我o地一枱, 食到8點都未有人黎, 好似包左場咁, 到搭 lift 走時, 先至有一對人黎食, 上下兩層到8 點都咁冷清, 我真係有d 替佢o地擔心.

ps. 影左d 相, 但太大 MB, upload 唔到, 可以去我o既 blog