2015-03-06 2959 瀏覽
跟朋友食飯很難才約齊人,一早打定去訂枱。 電話中講訂枱只有7點或8點,限時個半鐘,我地6人,可以2個鐘。 準時上到去,門口很多人,同佢講話訂左位,店員話就黎得埋單,等一陣。不以為然等左10分鐘,有人開始鼓燥,原來所有訂左位既人都企係度等左好耐,已經冇walk in 客。再問店員要等幾耐,佢話人地仲食緊,冇理由趕人走。 咁訂位時明明話有限時? 就算冇限時,咁訂左位人多等一陣理解,但結果等左45分鐘仲未有枱, 佢就逼左我地去坐4日枱加櫈,話有枱會轉。攪左咁耐唯有叫住野食住先。 問題又黎啦, 冇餐具,點食? 諗住開爐燒,佢話可以轉枱等一陣,又等左10分鐘,冇枱轉你玩我咩。又追人黎開爐。 冇上前菜,又要追,張枱細到爆又放唔落夾硬放。叫左野飲啤酒燒酒汽水,黎一半唔黎一半,又要追。叫野食,都係黎一半唔黎一半,追左三次先至黎,其實廚房唔洗煮,唔明點解要咁耐。 講番野食,真係好食既生醃蟹 — 香港來說已經幾好味,不要同韓國比。牛肋骨 — 大塊,唔un 唔鞋豬腩肉— 同其他韓燒店味道差不多, 份量比較大豬皮 — 預先已煮過,不用烤太耐,但烤既時間勁彈。 味道ok,但個人都係鐘意冇預先煮過既牛小排 — 冇

講番野食,真係好食既

生醃蟹 — 香港來說已經幾好味,不要同韓國比。
牛肋骨 — 大塊,唔un 唔鞋
豬腩肉— 同其他韓燒店味道差不多, 份量比較大
牛小排 — 冇調味,可食到牛味,但有點un. 份量多,件頭大。
護心肉 — 比喜x的切得較細,一口size, 調味好吃。
牛肋肉 — 本來追加係牛肋骨黎錯照食。 醃味幾好,一口size。

店員有部份服務態度唔願做,十問九唔應,什至乎寸番你。 簡單來說,唔休做!
以野食黎講其實高水準,但服務咁差,貼錢受氣, 係銅鑼灣還有其他幾間模式相同的韓燒,無特別必要幫親呢間,就算野食有幾好食都係咁話。

45 分鐘 (堂食)