今日山頂一日遊嘅主菜就係嚟呢間以電影「阿甘正傳」做主題嘅餐廳,裝修好有心思,將電影入面嘅元素融入餐廳嘅每一處。我哋一早Book咗位,餐廳仲安排左間房俾我哋,房間落地玻璃仲望到維港嘅景色,而今日天氣又好好,我阿爸阿媽都超開心!【阿甘蝦天堂】應該係呢到嘅招牌菜,影相超靚冇得唔叫,哈哈!一次食到晒四種唔同煮法嘅蝦(燒烤、吉列、天婦羅、黃金椰子蝦),仲有三款唔同嘅醬汁!其實款款都好食,我最鍾意就係燒烤,蝦肉彈皮燒得香口又Keep到肉汁,而黃金椰子蝦就比較特別,外脆好食。另外每一杯仲有薯條墊底,好食又抵食!【凱薩沙律】減低罪惡感之選,啲菜好新鮮爽口,麵包粒好脆好正,加埋個醬好fresh。【阿甘美國拼盤】拼盤一上到枱超豐盛!!有炸魷魚圈、水牛城辣雞肉同炸栗米球配炸蝦,下面仲有大量栗米脆片,配埋個芝土菠菜醬好滋味!【美式祕製豬仔骨配薯條】佢呢個豬仔骨真係炆得好淋,同BBQ醬超夾,啲肉都入晒味,甜甜酸酸好開胃!仲跟住大量我最愛嘅薯條!又係抵食飽肚之選!【卡真牛油煎嫩蝦配蒜蓉包】樣樣都話超好食好似好假,但真係超好食,哈哈!一開始食咗個蒜蓉包先,佢個飽一啲都唔Hea,外皮係脆裡面好鬆軟,冇焗到硬晒,點咗少

【阿甘蝦天堂】

【凱薩沙律】

【阿甘美國拼盤】

【美式祕製豬仔骨配薯條】

【卡真牛油煎嫩蝦配蒜蓉包】
樣樣都話超好食好似好假,但真係超好食,哈哈!一開始食咗個蒜蓉包先,佢個飽一啲都唔Hea,外皮係脆裡面好鬆軟,冇焗到硬晒,點咗少少熔咗嘅牛油,好邪惡但真係好香!多人分唔多夠食,下次我要自己食一塊!而個煎蝦吸晒牛油味,又彈牙又香,而且數量都唔少!

【南美特色什錦炒飯】
連個飯都係誠意之作,入面有勁多配料,有雞肉、辣肉腸粒、蝦肉等等,啲飯粒都煮到入晒味,辣辣哋好惹味。

【芒果沙冰】
飲品就唔算好特別,正常發揮。不過佢Menu入面有「星星」嗰啲係會送返個杯俾你,當紀念品一流,哈!

嚟呢間餐廳真係唔單止係食一餐飯,無論環境同每一款食物,加埋成個體驗都令人好愉快,真係有種去咗旅行嘅感覺,大滿足!!

阿甘蝦天堂
凱薩沙律
美式祕製豬仔骨配薯條
卡真牛油煎嫩蝦配蒜蓉包
南美特色什錦炒飯
芒果沙冰、士多啤梨沙冰 、GeorigiaPeachIceTea
2021-03-28
阿甘蝦天堂