2021-10-21
大概香港人真係好鍾意打邊爐,冇分季節冇分時間冇分心情,最近男朋友心情唔係咁好又知道佢鍾意打邊爐所以決定同佢黎個開心食到飽下午火鍋放題,今次揀咗響屋企隔離嘅《鍋霸》!之前都有聽身邊朋友講質素好好👍🏻咁梗係要試吓啦。因為算係下午茶時分,人唔算多上到去唔使等位可以直接入去,店員安排咗我哋坐窗邊嘅大枱,之後又簡單介紹左點餐方法同野飲分佈,仲同我地講依加會送一碟即製咸蛋黃炸魚皮!正呀~我地至愛呀!仲可以自己加調味料再放入袋搖!之後我地點好哂野食,當然要去拎野飲啦,喺度飲了區見到成牆唔同類型嘅飲品都唔知點揀,結果揀咗桂花烏龍,最特別嘅地方係第一次見到有未溫桂keep住啲嘢飲,諗諗吓其實都幾啱我呢啲中女既,真係好窩心呀~我哋點左麻辣蕃茄雞湯底同埋養生花膠雞湯底,簡直係驚喜呀入邊啲雞非常大件,湯底入邊嘅底料亦都非常之多,重點係花膠都好多!湯底仲好濃好好味添!配料嚟晒,有我最鍾意食嘅牛肉同埋豚肉我哋仲叫咗海鮮,見到啲聖子同蜆!雙眼發亮一次過倒晒落去個湯就會變咗又有蜆味又有花膠同雞既濃味,放埋牛肉落去再加上我哋點嘅麻辣湯底非常之嘢未將啲凍豆腐揼晒啲麻辣湯嘅味道真係好正!我哋兩個人叫咗三轉真係上菜又快又唔會
我哋兩個人叫咗三轉真係上菜又快又唔會全部都係啲好飽肚既野,食完明顯見到佢個樣開心晒果然食嘢係可以醫治唔開心特別係食到飽嘅火鍋放題。