2024-02-04 635 瀏覽
去咗間嘅餐廳,食咗個由頭笑到尾嘅午餐,真係食得開心過癮!每一樣菜都好似打小人咁,一啖一啖都歡樂。從頭盤嘅雞尾酒,混合咗獨特嘅豉油風味,一開始都覺得怪怪哋,但飲多幾啖後,真係有種不得了嘅發現。😮菜式之中,最出彩嘅一定係魚,魚身燒到剛剛好,滑嫩得嚟唔單止,配上嘅豉油汁又提升咗整體味道,食落去真係令人回味無窮。同朋友嘅個桂魚比較起嚟,雖然唔同款,但都有驚喜,記憶猶新。而家講下嗰個Puff Pastry with Apple Caramel,淨係睇落已經鬼靚,食落去更加係口感與味道嘅完美結合,酥脆嘅外皮包住濃郁嘅忌廉,再加上微咸嘅焦糖豉油,簡直食到一個天昏地暗!只可惜,個湛江雞就未夠哂嚙度,有啲過於平平無奇,似乎失咗色。哦,唔好唔提,份外整件事都好靚,用上Hermès嘅餐具,真係提升咗整體嘅享受感。總之,食呢餐,食得過癮,又食出咗新意境,真係食到心滿意足!🍴👌🎉