2013-09-29 3637 瀏覽
琴日食完Lab made就核去食小肥羊.唔知係因為每月28日既會員優惠定係咩原因, 好多人都等緊位.但係無人係出面俾位.經過一輪漫長既等待, 我地就入左去搵人俾位.我地被安排坐到較入面既位置. 寫完單之後叫天不應叫地不聞.最後姐姐先同我地講話要自己交出去.今次我地叫左有黎既野分別有: 羊片,肥牛,鮮牛,蝦滑,雞片,醉雞翼,牛肋粒,芋絲,凍豆腐,滑豆腐,玉子豆腐,蘿蔔,秀珍菇,香菇,本菇,蝦,芝士腸,波波芝士腸,芝士丸,海膽丸,蟹子丸,生菜,烏冬,肚絲,豬紅.叫左無黎既有菠菜,雲吞,豚肉好食既有:羊片,鮮牛,蝦滑,雞片,醉雞翼,芋絲,凍豆腐,滑豆腐,蘿蔔,秀珍菇,本菇,海膽丸,蟹子丸,肚絲.鮮牛: 已經取代左肥牛既地為,因為脂肪無咁多, 而且又滑又啖啖肉.雞片: 唔會太簿, 亦唔似平時雞件咁有骨醉雞翼: 十分之入味, 必食!!芋絲,凍豆腐,蘿蔔: 吸湯既必選滑豆腐: 唔似凍豆腐咁入味, 但係豆味香濃, 而且真係好滑本菇: 好少邊爐會有既菇種, 好好食, 無泥味唔好食既有:肥牛,玉子豆腐,香菇,芝士丸,蝦,生菜,豬紅.肥牛: d肥牛十十下會分開玉子豆腐,香菇,生菜: 有好怪既味道芝士丸:
琴日食完Lab made就核去食小肥羊.
但係無人係出面俾位.
經過一輪漫長既等待, 我地就入左去搵人俾位.

我地被安排坐到較入面既位置. 寫完單之後叫天不應叫地不聞.
最後姐姐先同我地講話要自己交出去.

今次我地叫左有黎既野分別有:
叫左無黎既有
菠菜,雲吞,豚肉

好食既有:
雞片: 唔會太簿, 亦唔似平時雞件咁有骨
醉雞翼: 十分之入味, 必食!!
芋絲,凍豆腐,蘿蔔: 吸湯既必選

滑豆腐: 唔似凍豆腐咁入味, 但係豆味香濃, 而且真係好滑
本菇: 好少邊爐會有既菇種, 好好食, 無泥味

唔好食既有:
肥牛,玉子豆腐,香菇,芝士丸,蝦,生菜,豬紅.
肥牛: d肥牛十十下會分開
玉子豆腐,香菇,生菜: 有好怪既味道
芝士丸: 芝士好硬
蝦: 蝦肉太實
豬紅: 一夾就散, 而且好苦

*其實有d懷疑係唔辣個邊既湯底問題

其實經過上次既教訓, 今次已經知道返去一定全身衣服頭髮都會有一陣味道.
但係今次抽氣好似壞左咁, 完全係無空氣...食食下好似會窒息咁.

2013-09-28
  • 鮮牛