2020-01-10 125 瀏覽
其實好想好想食爆丼屋好耐, 特別係個個鋪滿哂牛肉係面既牛肉丼, 於是今日就同男朋友大食一餐。蟹籽沙律仲諗住呢到係啲丼飯先會滿得驚人, 點知呢個蟹籽沙律上面既蟹籽多到睇唔到下面既沙律, 超級有驚喜之餘, 以前成日係出面食既蟹籽沙律都好想佢地放多小小蟹籽, 係呢到就可以盡情咁食啦! 蟹籽脆卜卜, 再加埋青瓜沙律爽口, 甜甜地又有口感。如果係蟹籽沙律粉絲愛好者, 超級推介呢到既蟹籽沙律, 真係份量多又可以飽。鰈魚裙邊份量都唔少啊, 佢有一半係用左黎做灸燒, 可以食到2種唔同既味道。鰈魚食落去滑溜溜, 而且油脂豐富。再加埋三文魚子, 食落去更加可以提鮮, 唔錯唔錯。慢燒牛肉丼黎到爆丼屋, 梗係要試下佢地既牛肉丼, 我地點左大分量既牛肉丼, 果然令我地冇失望, 滿滿既牛肉鋪滿成個飯面, 牛肉煮得岩岩好, 十分軟諗但有小小”鞋”, 不過加埋雞蛋, 令到牛肉軟滑, 而且味道濃郁。雖然睇落去好似好細碗, 但係都可妁食到飽。

蟹籽沙律

鰈魚裙邊