2012-10-22 60 瀏覽
呢餐係慶祝好朋友生日, 我一早book左文華同佢食 buffet.十二點去到都唔係好多人, 我地即刻要出去睇下今日有咩食. 因為有d地方唔係日日都一樣架!海鮮有小龍蝦, 長蟹腳, 仲有d普通既野例如青口同大蝦等. 個人唔鍾意食小龍蝦, 覺得佢好似怪怪地又無肉. 蟹腳食得出係新鮮既. 其他都實在唔錯, 有水準.除此之外仲有蠔, 係美國黎既. 大大隻又且唔係好腥, 不過佢好似唔係好有蠔既鮮味.另外魚生都值得一讚, 因為佢2有成7款, 當中仲有蝦, 好驚喜.食到去沙律既session, 見到佢都有3-4款生菜可以選擇, 唔錯. 不過講食salad, 都係最愛jw marriott既沙律station, 夠晒多款同pro!唔好以為鹹包至多, 呢度既甜包都造得好精緻, 口味都唔差. 甜品既session一樣唔失望. 可能因為文華既甜品一早出晒名, 所以先會做到咁extensive. 大家留意到幅相嗎? 甜品有成兩層長長的俾你選擇!文華一直有貴無平, 不過佢既出品真係夠晒保證. 如果唔介意俾貴dd食好野, 呢度絕對係一個好既選擇.
唔好以為鹹包至多, 呢度既甜包都造得好精緻, 口味都唔差.

2012-10-10
慶祝紀念