2021-10-28 109 瀏覽
明顯入秋嘅天氣已經令Be心情大好起嚟!襯早咗起身未夠鐘開舖!決定去歎番個寫意午餐至爬番舖頭繼續打雜生涯!(歡迎各行各業嘅老闆們DM交流生意合作事宜🤣🤣)上次去咗Captain's House嘅灣仔分店食tea覺得環境幾靚,今次去試埋佢哋tst店!用餐整體感覺良好!.點咗兩個set lunch🍽️跟餐先食青翠嘅沙律菜🥗同飲香濃足料嘅粟米湯(飲落有啖啖玉米纖維🌽)跟住就好有效率咁有主菜上枱啦!. ✨香煎紐西蘭西冷配黑椒燒汁(配薯條)$168Order咗五成熟!肉質冇煮過火唔嚡口!煎封咗嘅西冷外層依然鎖住肉汁!配埋黑椒燒汁更惹味!而且跟上烤野菜&薯條夠飽肚!.✨ 蟹肉蟹膏南瓜意大利燴飯$138擺盤幾精緻!雖然睇落簡單!但食落比想像中creamy好食!🦀鮮蟹味x南瓜🎃兩種甜味出奇地夾👍唔heavy得嚟又夠美味之選!.✨Fruit Punch $58漸變嘅色彩好繽紛悅目😃飲落唔太甜幾清爽!. ✨Strawberry Flow $78Be私心大推呢杯!好rich好濃厚嘅質感!飲得出粒粒士多啤梨籽!大愛🍓🍓

✨香煎紐西蘭西冷配黑椒燒汁(配薯條)$168
✨ 蟹肉蟹膏南瓜意大利燴飯$138
✨Fruit Punch $58
漸變嘅色彩好繽紛悅目😃飲落唔太甜幾清爽!
✨Strawberry Flow $78