2021-12-26 50 瀏覽
今日係食中菜嘅心情!路過灣仔 見到呢間餐廳個名幾型 叫尚夢。茳煳 一睇就知食中餐啦!膽粗粗入咗去食個lunch! 一入到去都幾多人架,我就叫咗佢哋其中一個lunch set 但我見其他枱較多人就會散叫多d可以每樣都share 食。今次我就叫咗金蒜蝦乾蒸魷魚咁佢所有set都包 前菜,湯,甜點同一杯野飲(冷熱同價)等咗一陣 我set 野終於到啦!仲排得幾靚仔,一個盤有哂全部野。而我特別欣賞佢個湯 係下面有個小蠟燭㷫住佢令佢一直保溫🉐今日個湯店員冇特別介紹,不過湯渣就見到有響螺片/螺頭 ,鷓鴣肉同杞子等等。個太飲落好到住家味 覺得冇落味精 而且幾濃。 評分:✅8/10前菜係一細碟嘅涼拌小食應該次次唔同今次就係有木耳同紅蘿蔔絲等等,但佢都偏辣係果重麻辣味。到我嘅主食啦👀金蒜蝦乾蒸魷魚 幾特別 佢真係用蒸點心嗰啲籠徵聯喺我面前打開 一開就聞到好大陣香蒜味 忍唔住食咗一舊魷魚 都幾鮮味 唔腥仲有陣蝦乾嘅味都幾夾。唔會好咸送飯一流💯魷魚完全唔靭 仲幾彈牙!評分✅7.5/10到個甜點啦,係香蕉糕!呢d懷舊嘢真係買少見少。食落幾清甜,質地差咗少少但都有7分 可能我食慣屋企留下嘅懷舊士多賣嘅香蕉糕!最後有

今次我就叫咗金蒜蝦乾蒸魷魚
咁佢所有set都包 前菜,湯,甜點同一杯野飲(冷熱同價)

住佢令佢一直保溫🉐

評分:✅8/10

到我嘅主食啦👀
魷魚完全唔靭 仲幾彈牙!
評分✅7.5/10

最後有叫咗杯凍檸水就正常水準啦