餐廳: 上海婆婆336 (iSQUARE國際廣場)
資訊:

2017-08-28 2187 瀏覽
最近颱風接二連三吹襲 搞到假期安排都亂晒 唯獨是無影響到我們去i Square嘆上海野 我本人較喜愛濃味食物 所以上海菜是我之選 今晚約左朋友食餐飯原先想取消 但係敵不過喂食嘅我 如期到達 拍車係K11 行過去較近 無左中間道停車場真係好唔方便四小拼 $103餚肉 糖醋骨 烤麩 脆鱔 四樣冷小點最特別係脆鱔 做都脆而不膩 鬆化 餚肉亦好夠味 有點果凍質感滑口 但又少許鹹肉香 原鍋雲吞雞湯 $179湯底好清 菜肉雲吞吸收晒d湯 好好味連雞肉都無放過 小塘菜都軟淋 好yummy 松子黃魚 $178賣相靚 顏色橙色豔 味道酸酸甜甜開胃 加上菠蘿粒 松子 毛豆粒 每啖都食到魚肉 外脆內軟 蔥油開揚拌麵 $58帶著蔥油香 麵面還有好多蝦乾筍粒 乾蔥絲 撈埋一起同食 麵條要較用力揚開 咁先能食到每樣食材 唔錯惹味但食完有點口喝 小籠包 $38小小湯包嘅湯汁飽滿 每口都大滿足 加埋兩滴醋可減低熱度 美食之首 不過要小心燙口耶 黃金炒飯 $78炒得飯粒粒有鑊氣 唔會一舊舊 味道帶點鹹蛋黃香 食落係好多蝦仁每粒飯都佔晒黃金(鹹蛋黃碎) 好惹味 香蕉高力豆沙 $50暖暖地 軟綿綿 內餡有香蕉同豆沙 面鋪滿

四小拼 $103

蔥油開揚拌麵 $58

小籠包 $38

黃金炒飯 $78

香蕉高力豆沙 $50
暖暖地 軟綿綿 內餡有香蕉同豆沙 面鋪滿糖粉 但唔係太甜 食多一兩粒都可以

2017-08-27
外賣自取