2019-08-29
喺旺角想食川菜,你就不可不知道歐美廣場啦,呢棟野有好幾間都係食川菜,喺仲多選擇之中,我就揀咗食滿江紅小甜甜了,因為行樓梯上第一間就係🤭呢間都可以話係偏平價位🤑喺旺角區入面,叫咗四樣野都係$300到🥳蒜泥白肉($55)首先嚟番樣前菜先😚蒜泥名乎其實真係泥咁,好creamy,加埋塊豬肉食就啱啱好,以我個人嚟講,撈飯食一流麻辣肥腸($55)而呢樣都係凍食,比蒜泥白肉更加麻同辣😛好惹味,肥腸處理非常好,食唔到任何異味🥴🥴羅定豆豉雞($72)呢款雞煲我都幾鐘意食🤤啲雞啖啖肉,唔會俾哂啲骨位你,而且香味更加冇得頂,用煲上,啲香料爆咗啲味出嚟,入哂啲雞度🤤🤤酸菜水庫野生魚($128)梗係要叫翻個酸菜魚食啦😆好大煲,除咗有好多魚片之外,仲有好多菇食😄啲菇都有啲酸菜味😉啲魚片夠哂大塊,不過有啲細骨,要食得小心啲,但都夠味同夠滑溜👍🏻兩個人四樣都夠哂食了,個人認為呢間餐廳非常抵食,一定會再嚟,食吓其他菜式❤
蒜泥白肉($55)
麻辣肥腸($55)
羅定豆豉雞($72)
酸菜水庫野生魚($128)