高質鰻魚飯唔洗再去日本先食到,最近俾我係呢到食到, 係即叫即燒,食店為達到最好效果,要提前電話預定先食到!這個活燒蒲燒鰻魚飯HKD198真的十分足料這家店的鰻魚嚴選每條約2公斤頂級鰻魚,再於店內即時生劏及生燒,即叫即燒,怪唔得食落口感覺唔同,而且好新鮮,唔會好似平時外面吃到既口感好似好腍又好腥成塊好厚肉,好像塊牛扒咁大份,入口外脆內軟味道口感討好,好香好鮮而米店家係選用日本的七星米,米粒大且晶瑩剔透,煮出來的米飯粘性低,放涼再食口感依舊討好,用作丼飯最適合不過呢個飯仲配有鰻魚湯,鮮甜味十足吃完了這個份量十足既鰻魚飯真的好滿足,跟在日本吃到的不大分別!怪不得閒日晚上這麼晚還有很多食客光顧,味道及質素真的不錯還要一提,沒想到化粧室也很整潔,而且還配備十足,有牙線棒,牙膏牙齒等,讓食客可以飯後清潔口腔,真的十分貼心!下一次有空再來必要嚐嚐店家的拉麵,聽說也十分出色!

這個活燒蒲燒鰻魚飯HKD198
真的十分足料

成塊好厚肉,好像塊牛扒咁大份,入口外脆內軟

味道口感討好,好香好鮮

呢個飯仲配有鰻魚湯,鮮甜味十足

怪不得閒日晚上這麼晚還有很多食客光顧,味道及質素真的不錯

下一次有空再來必要嚐嚐店家的拉麵,聽說也十分出色!