2021-12-05 107 瀏覽
星期日嘅午餐去左間位於旺角嘅西餐廳食brunch, brunch menu有rissoto,意粉扒類,仲有炸魚薯條,同burger。店員話是日餐湯係甘荀薑湯。主餐我就叫左安格斯牛肉漢堡伴香辣薯角,配左1+2+3,姐係1)是日餐湯及甜品,2)青蘋果羽衣甘藍沙律同埋3)蕃茄水牛芝士配香草醬。飲品就叫左杯凍咖啡少冰,奶同糖水都係另上。咖啡味道正常。落單店員仲問左即刻上定晏少少先上。順次序先上嘅係青蘋果羽衣甘藍沙律,非常清新,青蘋果清甜,唔會只有酸味,羽衣甘藍沙律菜冇澀味,夠新鮮,配上帶少少蜜糖甜味嘅沙律醋,開胃清新。然後就係蕃茄水牛芝士配香草醬。香草醬恰到好處,唔會太搶味。蕃茄水牛芝士,水牛芝士軟綿綿,微微嘅酸甜同奶香,同蕃茄片一齊食,配埋淡淡香草醬,好好食。餐包夠暖,摵開香綿綿,搽上牛油,好味!餐湯甘荀薑湯唔會太濃稠,啱啱好薑味唔算濃,冬天飲落好暖胃,好舒服,質地好滑身,係出色嘅餐湯。主菜方面,安格斯牛肉漢堡伴香辣薯角,一上枱已經聞到陣香味,即刻試一條薯角,外脆內軟,炸起熱到差d辣親,表面嘅辣椒粉分佈平均,超級香口,茄醬比得勁足,啱哂我呢d超鐘意茄醬嘅人!安格斯牛肉漢堡好大份,一開頭用手拎
星期日嘅午餐去左間位於旺角嘅西餐廳食brunch,

餐包夠暖,摵開香綿綿,搽上牛油,好味!

安格斯牛肉漢堡好大份,一開頭用手拎住咬左1/3,牛肉超juicy,一路食d肉汁係咁滴,安格斯牛肉真係有明顯分別,特別有牛肉香。

之後分開慢慢食,生菜蕃茄新鮮,中和返肉嘅油份,配上唔算太濃嘅芝士醬,包係充滿芝麻香仲超脆嘅包。

而是日甜品係白桃mousse,上面有幾款水果同乾橙片,白桃本身比較難有濃嘅味道,整體係比較輕盈嘅甜品,海綿蛋糕都鬆軟,mousse幼滑,唔會過甜。

餐廳都已經加左d聖誕佈置,加上喺最頂樓位置,可眺望山景。

餐廳播住柔和嘅純音樂,係幾有氣氛嘅餐廳。 店員服務亦不錯,而且價錢合理~~
2021-12-05