2020-01-12 120 瀏覽
今晚同朋友行過佐敦,好想食燒肉放題,上網搵咗見到呢間評價唔錯,所以就入咗去食啦。呢度嘅刺身同燒肉都係任嗌嘅,仲見到有唔少嘅酒可以俾人任飲。但我同朋友都唔飲酒嘅,所以一嚟我哋就嗌左個刺身拼盤。刺身拼盤嘅刺身種類非常多,而且刺身非常新鮮,最令我驚喜嘅係竟然有海膽,因為唔係間間放題都會有海膽提供,海膽一啲都唔苦、好新鮮。當晚鋪頭每兩個人就會送龍蝦,隻龍蝦好鮮甜,唔係Hea你嘅貨色,誠意十足。之後就到左燒肉嘅部份。燒肉拼盤入邊有澳洲和牛、豚肉、雞都齊晒,一次過可以食到好多種類嘅肉。澳洲和牛入口即溶,加埋餐廳本身嘅秘製醬汁,一啲都唔溜,非常高質。我個人食放題都好鍾意食天婦羅,佢嘅天婦羅種類都好多,我特別鍾意食芝士年糕,雖然係油炸唔會覺得好熱氣。至於串燒嘅種類亦都好多,連雞皮都有添。講開呢間餐廳就當然不得不提佢嘅甜品啦,呢間餐廳係飲食movenpick嘅雪糕,又有唔同嘅gelato同dreyer’s,點可以錯過啊!各位要搵高質嘅放題真係不妨一試呢間,係一個價錢合理又唔錯嘅選擇。