2019-05-11
今日雖然係假期但仍要工作,咁當然個人心情就係差少少,但就係唯一調節嘅方法就係食,今次就係見到哩個新場有間唔錯嘅食飯好地方,外面落地玻璃望去入面地方十分闊落,入到去還見到中間位置有個stage 上面有齊音響嚮器材完全可以隨時夾Band!當然我主力係食望返個餐牌,假日都有Set Lunch 嘅選擇,有唔同嘅款式可以點選,我當然就係要份慢煮澳洲西冷配炙燒荷蘭汁沙律及香脆薯粒$148,Set lunch 有個是日餐湯,栗米蓉湯夠晒足料,入口有香濃栗米味道之餘還夠晒口感!等了陣個主菜慢煮澳洲西冷配炙燒荷蘭汁沙律及香脆薯粒上枱,個感覺同平時嘅感覺有啲唔同,一塊厚原嘅西冷旁邊伴了啲香脆薯粒,通常都係配薯條或薯茸,又多份手工,而且入口都十分香脆,比食薯條又係另一種感覺!而塊西冷因用了慢煮後再炙燒,肉質十分嫩滑軟熟,切開時還充滿肉汁再配埋個荷蘭汁入口味道夠晒青新,唔會覺得肥膩!加多杯餐飲strawberry yogurt ,用上新鮮嘅士多啤梨加埋yogurt 一齊打出來嘅飲品,士多啤梨味道香濃又唔太甜,將炙燒西冷嘅熱氣中和!最後加多個是日精選蛋糕$30,薰衣草口味嘅蛋糕,都幾有水準,大大件,入口夠晒軟熟