2017-09-25 473 瀏覽
難得去西九龍中心開餐,所以搵左間環境唔錯既café食下,餐廳都幾有氣氛韓feel得黎又做到開放式café既感覺。菜單上有2人套餐但我地怕食唔哂所以叫左2個dinner set,所謂的dinner set 都係一個主菜同一杯飲品,另外可以加佢地既甜品:馬卡龍,窩夫,cake等等。我叫左個意粉,個名唔記得左~~但個味道好特別,有點泰式,可能有檸檬同香草,所以感覺上有Thai Feel~ 朋友就叫左個石頭鍋炸雞飯,石頭鍋唔熱,D雞又有點凍,整體上呢個飯就有點失望,因為當晚人唔算多,會期望D食物是熱的。由於朋友好鍾意酥皮湯,所以另外加錢要左酥皮,都要讚下個酥皮即叫即整,十分熱,要好小心咁食。個磨菇湯配合酥皮都好一流,記得keep 住個水準~
難得去西九龍中心開餐

既感覺。