2019-11-05 5 瀏覽
今日走去搵女朋友,佢又唔生性走咗,賣甩左我搞到我得返一個人,唔知點等佢好,原本諗住一齊去搵一搵個客,所以局住要等去,唔係我都唔知點賣,唯有坐低等啦,食個下午茶先一個餐入面有好多野夾餅點糖漿,唔會太傑都唔會太甜,沙律細細份,沙律汁唔會太多啱啱好,肉醬薯條兩樣嘢加埋好夾,芥末雞柳炸到好脆,少少芥茉漿好香口,有杯啤酒簡直一流,不過日光日白諗住凍檸茶先,下次再過嚟見呢個客,可以約埋一齊再食過,呢度其實幾啱傾野

2019-09-13 354 瀏覽
我叫左個芝士魚柳飯。可能係因為用個好熱嘅鑊仔上菜,導致飯比較乾,好彩茄汁夠多,可以撈飯。塊魚柳都幾大塊,個皮食落微脆。個飯側邊仲有d瓜同蕃茄,魚柳上面灑左d芝士,可以拉絲。再黎係酥皮湯,個魚柳飯唔包酥皮湯,只包飲品,要另外加配。個酥皮湯係最先上枱,酥皮好脆,焗到金黃色,可以聞到奶油嘅香味。忌廉湯幾濃,都算足料。個湯真係好熱,要等一陣先飲到。最後,紅豆冰唔算大杯,味道正常。不過佢俾嘅吸管太幼,有時d紅豆會卡住條吸管。

• 酥皮忌廉湯
2019-09-11 203 瀏覽
鬧市中寧靜嘅餐廳下午餐時間~~鍾意去人少嘅餐廳,會有比較寧靜舒適嘅感覺。時間尚早,就更加想搵間舒服嘅餐廳慢慢坐,見到呢間鋪嘅外觀都唔錯,就入咗去見有All day breakfast,就試吓啦點餐之後好快就有嘢食,服務員嘅態度都好好,餐點一黎到,係木盤,唔係平時一般嘅大碟,唔錯唔錯雖然睇落每一樣嘢嘅份量唔多,但係加加埋埋就真係超級飽(其實我直頭係飽到食唔晒)而食物嘅味道都唔錯,杯熱朱古力嘅賣相都好吸引,要加錢都係抵
鬧市中寧靜嘅餐廳

下午餐時間~~
見有All day breakfast,就試吓啦
而食物嘅味道都唔錯,杯熱朱古力嘅賣相都好吸引,要加錢都係抵
2019-08-13 383 瀏覽
在深水埗shopping,無目的搵飯食,經過cafe 360 餐廳,見到餐牌又岩胃口,即管試試。店舖門外沒有裝潢佈置,簡簡單單,坐位寬敞都舒服,食物方面,我們二人單點菜色,沒有叫套餐。「酥皮野菌忌廉湯」酥皮很脆,加忌廉湯,對絕正👍👍「慢烤丹麥嫩豬仔脾」豬仔脾肉很鬆軟醬汁也能浸入豬脾,粗薯條即炸👍👍「山彊燒汁野菜豚肉粉」賣相吸引,用了洋蔥燒汁炒意粉更野味,可惜偏咸食完有口乾的感覺,此外豚肉比較乾「芝士焗咖哩溫泉蛋炸雞鐵鍋飯」炸雞肉好太乾,飯是用日式米比較煙靱,但也是偏咸

「酥皮野菌忌廉湯」酥皮很脆,加忌廉湯,對絕正👍👍

2019-08-13
2019-07-12 586 瀏覽
下午茶時黎黎到西九龍中心搵食,逛左一陣朋友話不如試下呢間cafe360啦,本身我未食過既,入到去位置好闊落,坐得好舒服,店員的服務態度都好好,即刻過黎比menu 我地同埋同我地落單。order 左個烤棉花糖,用個鐵鍋黎盛住d 棉花糖幾特別,個就真係超超超級甜,order 呢個既時候大家要有心理準備😅雪糕窩夫擺設同樣好有心機,但個窩夫就好似唔太夠熱,覺得麻麻地,生果嗰d 都ok 既。總結係適合同朋友過黎high 下tea 傾下計既好地方,坐很舒適,但冷氣凍左d, 食物質素就一般!
烤棉花糖

烤棉花糖
2019-07-10 395 瀏覽
今天出開西九龍中心,又不知吃甚麼好,於是就看下openrice,見到呢間餐廳有酥皮湯吸引住想試!入去時,覺得環境幾舒服,梳化位,坐得舒服!我們叫了個二人餐,有酥皮黑松露湯,龍柳意粉,一個pizza,二杯餐飲!酥皮湯我覺得太薄,不夠厚,如果厚d,我覺得口感會好啲,個湯幾好飲,湯味幾濃和香!魚柳意粉賣相一般,個樣唔係好似魚柳,食落後至感覺到係魚柳😂😂pizza份量比想像中大,我們二人都吃不唒😂😂但幾好吃,燒汁味不錯,幾多料!😍😍
2019-07-07
2019-06-14 438 瀏覽

我地都係叫咗一個意粉配個酥皮湯。

我地兩個人,服務員都比我地坐四人檯。坐得幾舒服。

酥皮湯:酥皮好香牛油味,忌廉湯幾濃郁香滑。

卡邦尼意粉:醬汁濃郁,意粉掛汁,幾好食。

2019-06-01
2019-06-14 229 瀏覽
同朋友係西九龍中心行街想搵個地方坐低傾下計,行咗一圈,覺得呢間係商場唯一裝修靚D又好坐嘅餐廳。我地都係叫咗一個意粉配個酥皮湯。我地兩個人,服務員都比我地坐四人檯。坐得幾舒服。酥皮湯:酥皮好香牛油味,忌廉湯幾濃郁香滑。卡邦尼意粉:醬汁濃郁,意粉掛汁,幾好食。肉醬意粉:好耐無食過肉醬意粉,肉醬味道唔錯,好香濃,醬汁幾多,啖啖肉醬撈意粉,食得好滿足。本來都好想試下佢D甜品,不過食得實在太飽啦,所以就無叫到,下次可以再食多次,試下D甜品。食完嘢坐咗好耐先走,價錢都幾抵食啊。唔錯!

我地都係叫咗一個意粉配個酥皮湯。

我地兩個人,服務員都比我地坐四人檯。坐得幾舒服。

酥皮湯:酥皮好香牛油味,忌廉湯幾濃郁香滑。

卡邦尼意粉:醬汁濃郁,意粉掛汁,幾好食。

食完嘢坐咗好耐先走,價錢都幾抵食啊。唔錯!
2019-06-08
2019-06-02 406 瀏覽
今日途經深水埗,唔知食乜好,就試下依間朋友推薦過既 Cafe 360.坐落於一個平民商場 - 西九龍中心之中。叫左個二人餐菇菌忌廉湯,加錢可轉酥皮湯味道夠咸,與酥皮同食幾相襯芝士牛油果三文魚鑊蕃茄飯要襯熱食,牛油果同芝士同蕃茄飯好夾但係三文魚一凍左就食到魚腥味熱食就不錯大板燒pizza依個pizza 比想像中好味,日式醬汁很濃郁蟹柳一絲絲,配襯底下的菜絲,減少膩濟感可惜,三文魚也是有少許腥整體服務,價錢,同食物質素都係很滿意,意料之外

坐落於一個平民商場 - 西九龍中心之中。

叫左個二人餐

菇菌忌廉湯,加錢可轉酥皮
湯味道夠咸,與酥皮同食幾相襯

芝士牛油果三文魚鑊蕃茄飯
要襯熱食,牛油果同芝士同蕃茄飯好夾
但係三文魚一凍左就食到魚腥味
熱食就不錯

大板燒pizza

依個pizza 比想像中好味,日式醬汁很濃郁
蟹柳一絲絲,配襯底下的菜絲,減少膩濟感
可惜,三文魚也是有少許腥

整體服務,價錢,同食物質素
都係很滿意,意料之外
闊別寫食評一段時間,隨著妹妹過了一歲關口,出街用餐次數多了,間中就可以寫下快閃食評!近幾篇的食評都以快閃做主題,原因無他因為帶著孩子子就是要快,不想影響到別人,做個有良心外出用餐的父母。這天假期剛好就選了去西九龍走走,行了一會決定先食個下午茶再玩,選了質素不錯不用等位的Cafe 360,帶著bb車剛好安排我們在門口位置地方夠大,同樣不需要收車也沒阻到人。這分店有明顯花過心思裝修的牆身,打咭我覺得都ok~ 好快下決定就點了兩份下午茶。老公指名一定要轉配酥皮湯,每次到訪都order,香酥重牛油香,忌廉湯底也算是比較有份量質感。為配合孩子都能吃到「部分食物」,我點了有水果的厚多士,乍看相片覺得普通size,上枱後才驚覺口感非常好,夠厚身配合濃厚的蛋醬,愛甜的人居然一整個不能吃掉,份量十足,是名副其實的厚多士 。老公點了保守派的南瓜蘑菇意粉,味道也有驚喜覺得不錯,意粉仍能保留少許彈性,套裝可選配紅荳冰也正合我意。然後不少得幾乎去任何店子都會點的炸薯條,熱呼呼上枱沒有翻炸的味道,粗身有咬口(雖然我喜歡吃幼)跟餐加錢都十分划算。最後不少得我以最愛紅荳冰作結(味道一般,偏淡味偏水, 紅荳沒怎咬口)性

酥皮忌廉湯

和風梳乎厘厚多士配藍莓香蕉

追加炸薯條

最後不少得我以最愛紅荳冰作結(味道一般,偏淡味偏水, 紅荳沒怎咬口)性價比來說不錯,非常飽肚,是會再encore 的選擇❤️
紅荳冰/熱咖啡

2019-05-01
和風梳乎厘厚多士配藍莓香蕉
今日落咁大雨就近近哋去食Cafe 360, 咁啱仲未過下午茶時間, 就入去食個Tea Set 啦~我嗌左個烤雞水耕菜沙律$68, 加$15升級特飲熱抹茶牛奶。男朋友嗌左日本直送鹿兒島芝士漢堡包配香脆薯條$85, 跟餐飲凍十勝紅荳冰。沙律set雖然係Tea Set, 但都算幾大份, 夠飽肚。個烤雞香草味幾重又唔會乾身, 調味剛剛好。沙律菜種類都算多, 醬汁有兩款可以揀, Menu寫住日本洋蔥沙律汁,但我食到一種個味似日式胡麻醬, 或一款就似Honey Mustard, 兩個醬都有唔同風味。Toppings仲有啲煙肉脆脆同芝士碎😋👍🏻抹茶牛奶有好濃郁嘅抹茶味, 唔會太甜, 少少澀😋芝士漢堡包個賣相都好吸引, 男朋友話個漢堡扒值得一讚,唔會太乾或者太油, 煎得剛剛好👍🏻👍🏻個薯條好新鮮, 炸得剛剛好,唔會太稔又唔會覺得油膩。😋👍🏻👍🏻提外話:佢個menu設計得幾順眼, 但建議校對返啲菜式名, 我個沙律英文譯名竟然係芝士漢堡包😂

抹茶牛奶有好濃郁嘅抹茶味, 唔會太甜, 少少澀😋

2019-05-03 358 瀏覽
今日係西九龍中心食晏,塭到呢間裝修幾休閒嘅餐廳,而且重俾佢放係門口嘅廣告牌吸引到,因為有我最鐘意飲既酥皮湯。午餐選擇都幾多,叫咗焗酥皮野菌忌廉湯配黑松露汁野菌魚柳意粉。酥皮湯 : 見到實物後深深明白到理想同現實往往係兩回事黎,不過總算都聞到陣陣牛油嘅香味,不過整爛酥皮後嚇咗一跳,啲湯好似比人飲左半碗咁 ; 而味道只係金寶牌忌廉湯,一啲驚喜都無。😔 😔 而且衛生真係欠佳,個湯碗底應該上手用黎放完蛋糕無洗就攞黎用。🙄 🙄黑松露汁野菌魚柳意粉 : 無香味,個汁又無味,好似食緊齋意粉咁,魚柳亦無特別,失望加失敗。👎🏻 👎🏻埋單盛惠 $75,其實呢個價錢真係唔太值。

酥皮湯  (意粉屋)
酥皮湯  (意粉屋)

埋單盛惠 $75,其實呢個價錢真係唔太值。
2019-04-21 325 瀏覽
今晚過咗嚟深水埗行街, 揀咗cafe 360食晚飯, 我平日都好喜歡食肉醬意粉, 所以今日都揀選了肉醬意粉食 , 因為這個是套餐可以加錢飲這個龍蝦酥皮湯,我當然急不及待的加了錢!龍蝦酥皮湯非常之香脆,外層的酥皮很鬆軟, 我急不及待的把這個酥皮弄破了,把酥皮放進湯內;龍蝦湯非常之鮮甜, 亦有龍蝦肉,湯熱辣辣, 把這個酥皮融化了, 一啖湯,一啖酥皮, 真的回味無窮。 酥皮亦不會太油膩, 食完這個酥皮湯已經將我胃口填滿了一半!而這個肉醬意粉的份量真的是非常之大, 我擔心自己吃不下 ,厚厚的肉醬餡料放在意粉上, 意粉又滑彈牙不會太林 ,肉醬好有蕃茄及肉的鮮甜, 將這個肉醬意粉提升了 ,肉醬不會太酸亦不會太甜, 味道剛剛好 ,真的是完美的組合!

其實我來過呢間餐廳幾次每次服務態度都好好,叫餐前佢地都會介紹每日有什麼推介。 今次特別係我第一次帶我bb來, 店員好好,一見到我揹住bb, 會搵個比較闊落既位比我,及主動拎bb椅來,最轉登拎埋bb餐具比我, 我都有話bb食左野,唔洗用喇,佢地好好, 話照放係度比bb玩。 店員仲主動送貼紙比我bb玩,好窩心。 食物方面,我覺得好有水準, 次次見到餐牌,賣相好吸引,有好多食物都想食,但我一個人食,只能叫到一樣。 今次我order了 芝士白汁牛油果海蝦熱石鍋飯,好香飯味,而且有我喜歡既牛油果份量十足,好滿意。 另外飲品我簡左熱情果鮮果梳打, 好香果味,而且比一般餐廳飲品大杯。 所以呢間都會係我喜歡去家附近既飯堂之一。
2019-03-18 348 瀏覽
難得朋友嚟搵我食午飯, 喺深水埗搵一間坐得比較舒服既地方, 非café 360莫屬, 每次嚟呢度都係鍾意飲佢個忌廉酥皮湯, 今日都唔例外,點咗個餐係肉丸肉醬意粉加杯凍檸茶朋友就點咗個松露菌魚柳意粉,飲熱咖啡~而家唔係周圍有得飲酥皮湯,呢度嘅出品係水準之作, 好好味 ……雖然 ,個湯係一個邪惡嘅食物,但我每次都忍唔住要飲呢度嘅酥皮湯!肉醬肉丸意粉, D肉丸我覺得有d似宜家傢俬餐廳嘅肉丸,意粉有點硬,朋友話佢個意粉都係硬,魚柳水準都係一般!總括嚟講呢度嘅食物不過不失,價錢係深水埗區都唔算平!
肉丸肉醬意粉

忌廉酥皮湯

朋友就點咗個松露菌魚柳意粉,飲熱咖啡~
松露菌魚柳意粉

,但我每次都忍唔住要飲呢度嘅酥皮湯!

總括嚟講呢度嘅食物不過不失,價錢係深水埗區都唔算平!
2019-03-15
$71.5 (午餐)
忌廉酥皮湯