2018-10-08
之前食過隔離果間樸生,感覺良好,見到另一邊係素食自助餐,即管就俾個機會佢啦。其實我呢D食肉獸無肉不歡,食素呢D又唔抵又唔飽,其實都好抗拒,但衝著佢係韓式加任食,都可以試一下嘅。素食半自助餐就係包左一個主菜,其他沙律,拌飯,部隊鍋任食。沙律Bar好多野揀,全部都係好健康嘅嘢(其實素食都好難唔健康),每樣執D返去整飯團先。餐廳提供左手套俾我地磋飯團,磋成一球,又好玩又好食,好適合一家大細嚟食。我地揀左一大碗健康食材,就算當沙律食都十分豐富,我地戴左手套,將拌好的食材搓成飯團,這種食法,我地都系等一次,感覺很好玩。食落感覺口感層次很豐富。發現有涼拌蓮藕,好爽脆,因為太好美的原因,我食完一碗又裝左一碗。接下來整部隊鍋,即系將湯底煲滚,然後丟入食材,我地揀左甜辣湯,冇幾耐湯就滚左。選擇真系好多,我地揀左年糕,雜菌類,菜,最有驚喜的系素火腿同素芝心腸。口感逼真,好似食緊真的腸,真系好好味。主食系韓式鐵鍋拌飯,好多芝士吖,好惹昧,份量也十分多吖,實在太滿足了!豆腐漢堡!又有驚喜!口感也太特別了,大大的厚切豆腐塊居然整成漢堡中間的肉,很有創意!好好味!紫薯片,好健康又香又脆。甜品系素蛋撻,真系超有趣,
豆腐漢堡!又有驚喜!
紫薯片,好健康又香又脆。
甜品系素蛋撻,真系超有趣,一口一個。