2015-09-02 489 瀏覽
朋友是要見面出來聚會,我份人好慢熱,朋友不須要太多,啱傾的話其實4-5個知心已經好足夠,慶幸身邊有幾個知心友,今晚同其中一個由TZ年代開始認識朋友出來聚會,朋友已經退出beauty圈子了,依然有keep住友誼,真的好難得,我近乎半退出beauty界,仲有寫下beauty,近年來少寫了,反正我只是平凡小blogger,而家愛分享美食多些,今晚約了好友在TST聚會,我好似冇同好友去過韓燒,TST有不少選擇韓燒店,我上來openrice看下有咩介紹,就見到這間高麗軒韓國料理,評價好似幾好 ,一於試下這間,因為即興決定去吃,店員有問有冇訂位,我話冇訂位時候,店員話今晚有位可以安排,只有2個人,話就話限1小時30分鐘,今晚都吃了2小時30分鐘,其實只要客人不太多,這裡的服務其實不錯,店員推介店鋪有咩值得一叫,我同友人是第一次來這間,就點了店員推介食品,這裡是任食任飲,牛排骨的肉質好嫩滑,我同好友叫了3轉,這裡旳爈好猛火,海鮮併盤又不錯,青口味道不錯,帶子十分鮮味花甲反而就一般 ,肉眼朳十分新鮮,五花腩又幾好吃,我覺得這間好好味,有生菜包住肉類來吃,新鮮健康美味,環境亦都OK,地方十分適中,朋友話這裡幾好水準,這裡又冇漏單,服務都幾好,店員又會跟進客人對餐廳意見
2015-08-31