2019-05-09
自從黃埔有地下鐵之後第一次來,真係超級方便,地鐵站行過來都唔洗5分鐘不嬲都有食開蒸海鮮,但韓式同埋幾層一齊蒸既就第一次等食之際,店員羅左4款前菜來,右上角既係好少有既番石榴枱面都放左3款醬油,有柚子醬油,蒜味辣醬,同海鹽店員推介呢款豬手粥底,要等最尾先可以食到5層海鮮塔,仲加左個温度計?店員解釋,原來温度計去到95度,就可以舉手,會有人來幫助我地架喇…紅糟蘇格蘭蟶子好大隻丫紅糟醬有點似海鮮醬味道象拔蚌預先一開四條,食落岩岩好,唔會蒸過龍日本元貝超多汁,店員提議可以飲或者倒反落粥底到,我自已好期待個粥底,所以選擇倒反落去海蝦好彈牙,仲有野菜百頁豆腐貴妃蚌都有好多水份花尾龍躉,魚肉好嫩滑,最喜歡魚皮,好有膠質沙巴肉蟹,有膏架,店員會主動過來幫手拆蟹殼特別一提個粒爆濃芝士丸,甜甜地,芝士味真係超濃郁,芝士控一定要試最後就係鮑魚,同一些配菜,其實食到呢層已經開始飽肚,日本南瓜同蕃薯,蒸完食到原汁原味,好甜丫,又可以留反來加落粥到都得等左成晚既粥終於食得喇,豬手好淋,店員推介落d白胡椒來食,真係香好多入面仲有蜆肉,韓式腸粉,蘿蔔,加埋海鮮既鮮味,我地2個就算好飽都食左6碗好鐘意呢度每層都會加一d
不嬲都有食開蒸海鮮,但韓式同埋幾層一齊蒸既就第一次
等食之際,店員羅左4款前菜來,右上角既係好少有既番石榴
枱面都放左3款醬油,有柚子醬油,蒜味辣醬,同海鹽
店員推介呢款豬手粥底,要等最尾先可以食到
5層海鮮塔,仲加左個温度計?
紅糟蘇格蘭蟶子好大隻丫紅糟醬有點似海鮮醬味道
象拔蚌預先一開四條,食落岩岩好,唔會蒸過龍
海蝦好彈牙,仲有野菜百頁豆腐
貴妃蚌都有好多水份
花尾龍躉,魚肉好嫩滑,最喜歡魚皮,好有膠質
沙巴肉蟹,有膏架,店員會主動過來幫手拆蟹殼
好鐘意呢度每層都會加一d蔬菜類,令到整層望落都好色彩繽紛,最重要係貝殼類海鮮一d沙都無,又新鮮鮮甜,值得一讚