2019-06-02
就算大家幾忙都好,我同好姊妹都約實一個月至少見一次面今次佢帶左我去韓國街側邊的串燒店,門口份外低調,普通行過未必會留意到!我地第一時間坐吧枱位,可以望住師傅制作串燒,每次燒完就會一串串排在碟上面,可以慢慢食!小甜薯一向好鍾意食日本迷你甜薯,細粒又可愛,唔需要去皮就食得,口感軟綿綿!安格斯牛小排 (左)牛小排切成厚粒,肉質厚實,食起來特別有咀嚼感,肉味香濃!雞腎 (右)粒粒爽脆的口感,本應該用來送酒,但我只是飲熱茶XD 鵪鶉蛋雖然經常俾人話膽固醇超標,但一於少理,就算我去泰國夜市、台北淡水都會食一串,師傅控制火喉不錯,外皮無燒到乾爭爭千兩茄子師傅用的是迷你茄子,份量比較細份,貼心地去皮並切成小份,口感是濕軟狀,連埋木魚絲一齊食多一份口感明太子飯團平時食開都是用明太子做餡心,呢度是將明太子和飯混勻一起,捏成迷你size,外層燒成飯焦,明太子味反而不太食得出
小甜薯
安格斯牛小排 (左)
牛小排切成厚粒,肉質厚實,食起來特別有咀嚼感,肉味香濃!
雞腎 (右)
粒粒爽脆的口感,本應該用來送酒,但我只是飲熱茶XD
鵪鶉蛋
千兩茄子