2022-08-28
今日同班老友睇完明日戰記嚟食飯本身約咗8:10,但早咗都可以照入(入去之前發現隔離有人係紅碼,即刻勁驚)入到去就已經係飲品櫃、醬料區同自助配料櫃特別先得個醬料區方便至極因為分兩邊,360度咁多人都唔洗慢慢排Book位果陣已經confirm叫爵爺套餐一嚟就上咗個錦繡前菜,然後叫酸菜魚時特別叫BB辣因為同行有朋友超級唔食得辣,於是已經準備埋碗比佢拖一拖湯先食點知當佢試咗一啖之後話唔洗(其實有時食到啲胡椒粒係幾辣),朋友居然話唔洗!而且仲話酸味蓋過辣味好正,而我地有啲鐘意食辣嘅朋友都滿足到,個湯好香,又唔會太鹹,啲魚都好滑好易入口!個個都讚不絕口佢同時上埋刺身所有嘢都好新鮮,好滑口!食哂之後就正式食火鍋我地揀咗花膠美人鍋,入面花膠都好足,絕對唔係一人一條就算我好突破地係咁落粉絲同薯粉,因為個湯底真係好好味😋隨餐附送安格斯牛小排同海鮮併盤除左海蝦之外其他都食哂😅對唔住海蝦真係食唔落/有朋友敏感,下次都應該要走蝦咁但係講到甜品哈根大師,我地梗係食得落😂最正係唔同出面食一吉落去勁硬佢一嚟已經開始軟軟地,可以唔洗等即食埋單2000左右,都真係飲飽食醉咁走而且冇催我地交台成班開開心心吹水飲嘢無壓力但竹
今日同班老友睇完明日戰記嚟食飯
本身約咗8:10,但早咗
都可以照入(入去之前發現隔離有人係紅碼,即刻勁驚)
入到去就已經係飲品櫃、醬料區同自助配料櫃
特別先得個醬料區方便至極
因為分兩邊,360度咁
多人都唔洗慢慢排
Book位果陣已經confirm叫爵爺套餐
一嚟就上咗個錦繡前菜,然後叫酸菜魚時特別叫BB辣
佢同時上埋刺身
所有嘢都好新鮮,好滑口!
食哂之後就正式食火鍋
我地揀咗花膠美人鍋,入面花膠都好足,絕對唔係一人一條就算
我好突破地係咁落粉絲同薯粉,因為個湯底真係好好味😋
隨餐附送安格斯牛小排同海鮮併盤
除左海蝦之外其他都食哂😅對唔住海蝦
真係食唔落/有朋友敏感,下次都應該要走蝦
咁但係講到甜品哈根大師,我地梗係食得落😂
最正係唔同出面食一吉落去勁硬
佢一嚟已經開始軟軟地,可以唔洗等即食
埋單2000左右,都真係飲飽食醉咁走
而且冇催我地交台
成班開開心心吹水飲嘢無壓力
但竹蔗茅根真係好受歡迎,因為唔算太甜又好夾火鍋,而另外一款洛神花茶冇味,另一款茶又太重茶味(朋友話試過飲瞓唔著)
所以竹蔗茅根都係最好嘅選擇!