2023-03-28 315 瀏覽
我呢間西餐廳位於尖東嘅噴水池附近,地點非常方便,餐廳入面有寧靜,昏暗嘅環境,仲有情調,又有氣氛非常浪漫,我好適合情侶來慶祝特別嘅日子,餐廳嘅空間感十足,充滿着西班牙嘅風情牆上面㗎有好多畫,全部都係西班牙嘅古建築我喺出邊都食過好多次嘅西班牙菜,今次嘅食物同份量都比之前嘅精緻,食物質素高,而且份量都非常多,一踏入門口職員就非常友善,入去坐低好快佢就介紹餐牌上嘅食物,非常細心鴨肝醬配紅桑子醬 98元 ,賣相真係勁靚仔,紅桑子醬鮮紅色,入口味道香甜, 鴨肝醬入口非常柔滑,味道甘香,紅桑子平衡返鴨肝濃厚嘅味道,入口時一啲都唔覺得膩口,令鴨肝有入口即溶嘅感覺味道層次又豐富。蟹肉莎莎配巴馬火腿 88元,蟹肉配上巴馬火腿原來味道可以咁夾,巴馬火腿嘅鹹香味令到蟹肉嘅鮮味更加突出,完全將味道嘅層次提升。西班牙雞肉燉飯 228元,雞肉嘅份量都好多,肉質仲好嫩滑食落去好juicy,燉飯有番茄嘅甜味,仲有雞肉嘅香味,燉飯食落去煙煙靭靭,好有口感。大蜆青醬松子仁意大利粉 188元,味道非常特別散發著淡淡嘅香草味,令到成個意大利粉味道都清新可口,加上大蜆多一份鮮味。意粉煮到啱啱好,唔會太淋。singria whit
牆上面㗎有好多畫,全部都係西班牙嘅古建築

singria white ,估唔到杯酒味道可以咁清香,飲落去酸酸甜甜,有水果嘅清新香味