2016-10-29
2068 瀏覽
今次我用咗OPENRICE網上訂位服務, 餐廳前一天打電話比我CONFIRM BOOKING, 不過去到都未有位, 要等一陣, 侍應都態度不錯, 佢攞張櫈比我坐住等, 話等緊客人埋單, 今日被安排坐近窗口位置, 呢到既餐牌好特別, 有手語教大家點菜, 因為呢間餐廳既侍應有聾人同弱聽人士, 負責落單既侍應唔多, 好似都係得一至兩個, 而且出菜都唔算快, 但食物一定係即叫即做, 因為上枱時係好燙口, 而家每碟食物碟邊都有畫花, 睇得出廚師係用心對待每碟比客人食既食物, 真係要讚一讚廚師用心既製作, 好坦白講呢到既價錢唔算話好貴, 食物質素亦比同區既西餐廳水準高, 咁既食物加上咁既價錢, 絕對係抵到不得了餐湯 - 賣相不錯, 好少見到午餐會有畫花既餐湯, 未食前已經聞到好重薑味, 到第一啖入口, 嘩...實在太好味, 竟然係蕃薯湯??????? 好似飲緊蕃薯糖水咁, 不過今次係轉咗做湯款, 完全冇諗過會係蕃薯, 以為係南瓜湯囉, 所以呢個湯真係無得頂 !餐包 - 竟然係蒜蓉包, 包面超多蒜蓉, 而且麵包好軟熟, 暖暖的黑松露蜜糖雞翼 - 跟餐可另加$15有2隻雞翼, 連小食碟都有畫幾筆,
結總 ; 埋單時先發現原來全單有8折, 因為電話訂座, 臨走時侍應仲比咗幾張8折優惠券我添, 午餐同晚餐都可以用, 佢話其實打電話嚟訂位已經有八折, 所以話呢, 咁既食物質素加上咁既價錢, 真係要多啲嚟幫襯