2019-07-31
今日收左工無野做,就約個朋友出黎見面傾下計,比我發現左呢間餐廳係鰂魚涌地鐵站格離,交通非常方便。入到去店面唔算好大,但係服務員既熱情招待就坐落黎了。呢道係食台灣風味。首先我地選左和風涼拌珊瑚草,係涼菜黎,食落酸酸辣辣咁好開胃,食落好爽,而且唔會好辣,味道岩岩好。食完之後胃口大開。之後叫左個口水牛肉拌麵,有一估花生醬味好香口,啲麵好彈牙,牛肉方面入口即溶,煮得好淋好入味,真係好好味。跟住叫左個沙茶羊肉,份量非常多,好有鍋氣味,好香好野味,羊肉味好重,識食一定食羊肉。有羊肉點可以唔叫飯呢,今次我地叫左碗肉操飯,非常之好味。豬肉肥瘦適中,味道岩岩好。撈埋啲飯食真係一生享受。跟住試咪個黑糖珍珠奶茶,奶茶味非常香濃,係我最鐘意既味道,加咪啲黑糖珍珠非常有口感。呢個係新產品,一定要試下。最後叫左個甜品,台式黑糖糕,食落唔會好甜,味道岩岩好,一啖一啖入口即溶,唔會好口乾。飯後甜品必選。