2021-05-20
想起很久沒有和朋友一起吃火鍋,今日一於試吓呢一間!呢一間餐廳裝修係宮廷式,非常有氣派,亦都有包廂 可以三五知己打邊爐,私隱度極高!我哋坐咗係卡位,坐得舒服又大,首先有九色醬汁格,有醬油丶蔥丶蒜丶辣椒等等 最特別係有蔥油,更添香氣有好多唔同湯底可供選擇,每款都配上氣派十足名字 ,因為夏天時分,我們叫了個消暑冬瓜瑤柱鍋🤪亦都叫咗幾樣配料等咗一陣瑤柱鍋先送到 ,非常震撼!真係一個大嘅冬瓜 上邊配上肉粒數次蟹柳等等 , 然後再由侍應細心咁將佢拆開 ,可謂非常足料!湯底清甜,鮮味十足!我哋叫咗手切本地牛肉, 肥瘦均衡,牛味十足~另外推介係香香公主餃子拼盤,好有特色之餘又好吃~其中一款係將成隻蝦放進入面,非常落重本!仲有個蟹黃餃 鹹香十足,喜歡吃蟹黃嘅不要錯過!松露芝心墨魚丸,芝士係流心,再加上香味十足嘅松露,係必食之選!最後加個日本稻庭烏冬,飽肚又好吃~
亦都叫咗幾樣配料
湯底清甜,鮮味十足!
我哋叫咗手切本地牛肉, 肥瘦均衡,牛味十足~
另外推介係香香公主餃子拼盤,好有特色之餘又好吃~
其中一款係將成隻蝦放進入面,非常落重本!
仲有個蟹黃餃 鹹香十足,喜歡吃蟹黃嘅不要錯過!
最後加個日本稻庭烏冬,飽肚又好吃~