2021-09-07
🍴🍴🍴聽人講呢間係荃灣嘅小越廚係一間正宗又無添加沒有太多味精嘅越南菜,於是追求健康嘅我當然要來一試啦😆來到發現原來佢除咗越南嘢食之外仲有東南亞嘅小食,加上舖頭嘅裝飾都好用心,用咗好多越南嘅食物去佈置個舖頭,令到你入到去就好似去咗越南咁。咁遠水路黎到我哋當然要嗌好多嘅嘢食啦😆😆😆不過仲有好多未嗌嘅嘢都好想食,但係因為真係食唔落啦⋯⋯唯有下次再食過啦。睇個價錢非常之抵食,同埋佢嘅size係真係好大件之於最緊要好多嘢都係即嗌即整新鮮滾熱辣🥰🥰🥰🥰🥰我哋嗌左個超抵食二人套餐,裏面包括左可以揀兩個粉面飯,兩個小食,包兩杯飲品🧋🥤蟹🦀膏湯河蟹膏味濃郁河粉彈牙多湯汁😋。泰式酸辣肉碎生菜包肉碎非常多又嘢味,仲多咗啲草香味,生菜🥬非常新鮮。泰式炸蝦餅新鮮滾熱辣,啱啱炸出來,外脆內軟,蝦味濃郁。泰式酸辣鳳爪鳳爪肥而有肉,爽脆,入味。米紙蝦🦐卷大件夾抵食,米紙簿滑多蔬菜配搭夠晒健康。泰式咖喱海鮮(吉列虎蝦,軟殼蟹,青口)配法包呢個一定要試,咖喱味香濃,尤其佢個法包,外脆內軟夠鬆軟配咖喱汁絕對一流👍🏻生蝦價錢非常抵食,生蝦爽脆配埋佢個生蝦汁,簡直係絕配。龍眼冰清甜解渴。地址:🏠荃灣享和街49號都城大廈地下D舖
蟹🦀膏湯河
蟹膏味濃郁河粉彈牙多湯汁😋。
泰式酸辣肉碎生菜包
肉碎非常多又嘢味,仲多咗啲草香味,生菜🥬非常新鮮。
泰式炸蝦餅
新鮮滾熱辣,啱啱炸出來,外脆內軟,蝦味濃郁。
泰式酸辣鳳爪
鳳爪肥而有肉,爽脆,入味。
米紙蝦🦐卷
大件夾抵食,米紙簿滑多蔬菜配搭夠晒健康。
泰式咖喱海鮮(吉列虎蝦,軟殼蟹,青口)配法包
生蝦
價錢非常抵食,生蝦爽脆配埋佢個生蝦汁,簡直係絕配。
龍眼冰
清甜解渴。