本來諗住去厚福街食甜品,點知行過見到火山外型嘅丼飯,勁吸睛,當場吸引住,立即入去試吓!除咗丼飯好吸引之外,原來呢度個特飲都好 #打卡able ! 茉莉花鮮奶同埋紫薯鮮奶有着甜美外型仲有靚花陪襯,好睇又好飲!尤其鍾意紫薯鮮奶有真紫薯蓉,勁香紫薯味而且味道唔會太甜,值得推介!食物方面我哋揀咗慢煮頂級牛肉盛丼200g、慢煮黑豚盛丼150g 同埋見鹽燒三文魚頭好抵食,又要埋🤣三文魚頭燒得好香食落完全唔腥,魚肉好滑又多肉,魚皮嗰邊位仲有少少脆,好香口!我想講兩個丼飯都超豐盛囉!真係好似一個火山咁鋪滿晒肉肉,頂層有隻生蛋,將生蛋汁加埋醬油來撈飯勁好味😋牛肉同埋豚肉都切到夠薄,食起嚟仲勁嫩滑,尤其是牛肉真係冇得頂,慢煮嘅牛肉所以食落軟綿綿到一個點呀!