2021-01-29
公司樓下近碼頭附近,開左間新嘅台日式餐廳。同事有時會路過,見到餐廳環境都唔錯,仲好似係由一班年輕人創業開新店。今日諗住得幾個同事食,就打電話叫外賣,原來諗住近近地外賣自取都好方便。打電話落單時一問,原來夠$200可以送外賣架。我地叫5個餐夠錢啦,慳番唔使行🤭外賣到公司門口取餐時,發現係用餐車送外賣,餐車仲用保溫袋保護住,成件事覺得好有誠意。而且外賣員好有禮貌,服務態度良好。到講番啲食物……個外賣便當送到來啲飯仲係熱辣辣,日式咖哩味度好濃,豬扒/雞粒炸得好香脆,伴菜方面…中華沙律及木耳就酸酸地好開胃,日本小番薯好綿好甜,整個餐都好好味。另外,日式牛肉烏龍麵(烏冬),個烏龍麵係會同湯分開pack唔會浸淋晒,個烏龍麵好煙韌彈牙,牛肉份量好多又入味,我仲連個湯底都飲埋,食物非常出色。真心覺得值得推介此餐廳👍🏻
真心覺得值得推介此餐廳👍🏻
和風牛肉烏龍麵