2019-09-12 281 瀏覽
同女朋友食完晚餐行去太和火車站嘅路上,見到翠怡樓下有一間新嘅糖水舖,店面個設計都幾靚仔,咁今晚都好熱下,於是就同女朋友行左入去。店舖係行白色小清新裝修,十分舒適,特別一提係佢地餐牌嘅設計,裡面嘅相都影的好靚。嘢食方面,我就選擇左「小丸紫」,女朋友就叫左一個「乳酪水果杯」。小丸紫顧名思義就係紫米露加小丸子,紫米味道很好,食得出係用心煲嘅,仲有好多椰奶淋係面,再放上小丸子,搭配北歐風格的餐具,賣相非常精緻,可惜我冇影到相。乳酪水果杯就有影到相啦,哩個甜品可以自己選擇兩種水果同一個配料,我女朋友就選左西瓜,士多啤梨,同小丸子。咁個乳酪杯入面仲有玉米片,將所有野一起一口食,感覺好爽!間店舖新嘅,老闆娘乜都親力親為,今日都見佢冇停過咁,係買單個陣同老闆娘傾左幾句,原來佢地通常都係做到冇客先收,大家唔係擔心太夜食唔嘅。(P.S. 老闆娘好靚女!!!!!!!!!! )

(P.S. 老闆娘好靚女!!!!!!!!!! )
乳酪杯&小丸紫
乳酪杯&小丸紫