2019-03-28 26 瀏覽
✨今日放學同班同學落去旺角食lunch。見到有間台式餐廳好似都開咗一段時間就諗住入去醫醫肚。✨餐廳裝修都唔錯嘅,除咗有得堂食,仲有drink bar 嗌外賣。個drink bar 係嗌類似喜x既產品,但係佢係台式餐廳,好似將唔同國藉既嘢炒埋一碟,口味不夾。✨Menu 同平時台式料理餐廳都差唔多,有鹽酥雞、滷肉飯等等嘅野食叫。不過今次嘅經歷就好差喇,我地喺lunch hour 黎嘅,不過有成兩三個餐已經售罄,選擇少咗好多。因為Lunch Set 同Tea Set 係一樣嘅,試問佢地點做到去下午茶呢。✨咁迫不得意我地就嗌咗古法紅燒肉飯,味道好一般,仲要完全無汁,完全係乾啃哂成個飯。個紅燒肉嘅肉好似係唔同既碎肉溝埋,唔係一塊塊完整咁上。味道一般唔再講,價錢仲要唔平,要成$49。✨成餐最正常都係台灣腸,但係都要加$15。✨最唔滿意嘅係店員嘅態度,我地仲未食完,問都唔問一句就收走我地啲碗碟,好似想趕我地走咁。👎🏻👎🏻👎🏻

✨成餐最正常都係台灣腸,但係都要加$15。

2019-03-26