餐廳: 寶彩軒
資訊:

2019-12-07 2364 瀏覽
呢間私房菜認真特別,環境好舒服😌是晚menu 原來佢每個月都唔同頭盤小食 但係每款都好好味架,尤其個蕃茄仔,酸酸甜甜超正,好開胃另外三款頭盤,推介素叉燒!👍無得頂呢盅燉湯係非常好飲,連湯渣都食晒,但飲完個湯都飽左一半😅呢款腐皮食得出花左好多功夫、心機、時間鴛鴦咕嚕我鐘意右手邊嘅味道,但左手邊係激似真咕嚕肉。呢個竹蔗苗 我第一次食 好嫩 無渣 好爽呢個芋茸酥好味 我係唔太喜歡芋頭 但都覺得好味 因為佢食落唔太「漏」果醋 酸酸甜甜 好味 清除左之前食嘅油利 仲可以添飲 👍呢個芒果焗藜麥超超好味 根本同一個甜品係無分別 但甜度係來自芒果本身嘅香甜味 藜麥焗到脆卜卜 好特別來到呢刻真係好飽,只可以食一啖試下個味,個喇沙味道唔錯又唔辣,只能打包返屋企。仲有呢碗香噴噴嘅腰果露,雖然已經好飽,但係真係好想食埋。甜度係非常好,本人唔太鍾意食甜嘢。呢間私房菜打破左我對素食嘅觀念,原來素食都可以甘好味😍

呢間私房菜認真特別,環境好舒服😌

是晚menu 原來佢每個月都唔同

另外三款頭盤,推介素叉燒!👍無得頂

呢盅燉湯係非常好飲,連湯渣都食晒,但飲完個湯都飽左一半😅

呢款腐皮食得出花左好多功夫、心機、時間

鴛鴦咕嚕
我鐘意右手邊嘅味道,但左手邊係激似真咕嚕肉。

呢個竹蔗苗 我第一次食 好嫩 無渣 好爽

果醋 酸酸甜甜 好味 清除左之前食嘅油利 仲可以添飲 👍

呢間私房菜打破左我對素食嘅觀念,原來素食都可以甘好味😍
2019-10-02
  • 招牌雙喜咕嚕