2018-11-25
今晚開OT,同同事去公司附近食晚餐公司樓下有利寶閣,同事極度推介!可能7點,所以唔駛等位就入得去坐👍🏻我都見好多人book咗位見menu推薦《谷飼叉燒飯配原盅佛跳牆》$188,即刻諗起食神嘅暗然銷魂飯😂🥢谷飼豚肉叉燒飯 配 原盅佛跳牆($188)叉燒每一舊都厚切 肥瘦適中嫩口同普通燒味鋪嘅叉燒不一樣叉燒有濃濃的蜜糖味 配上流心煎蛋 仲有獨家製嘅豉油和豬油,撈埋一起吃 有驚喜,根本就係神級黯然銷魂飯👍🏻第一次食佛跳牆佛跳牆係由有鮑魚、遼參、魚翅、花膠、瑤柱、花菇、蹄根去煲好多個鐘而成,所以好濃好足料飲完好暖胃,好鮮甜,因為湯底好鮮而且每樣材料都好林,可以食晒全部湯的材料🥢金菇牛肉粉絲煲(小)$78好足料,好入味,而且係新鮮滾熱辣上菜,用嚟撈飯一流!🥢魚湯云耳泡菜苗(小)$68每餐必定要食菜,菜苗浸係魚湯度,好鮮甜,份量好多,性價比高!🥢豚肉煎蓮藕餅(4件)$68超級有驚喜!用日本豚肉,加上蓮藕,令到煎得好香口,好足料!點少少豉油,絕對想食多幾件🥢高力豆沙一件$18朋友最愛,入面勁多豆沙,好甜🥢脆麻花炸得好脆,加上糖漿真係好好味🥢最後仲有免費糖水送🥰紅豆紫米,甜甜地,好岩用來完結辛苦
公司樓下有利寶閣,同事極度推介!
谷飼豚肉叉燒飯 配 原盅佛跳牆
🥢谷飼豚肉叉燒飯 配 原盅佛跳牆($188)
叉燒每一舊都厚切 肥瘦適中嫩口
同普通燒味鋪嘅叉燒不一樣
叉燒有濃濃的蜜糖味 配上流心煎蛋
谷飼豚肉叉燒飯 配 原盅佛跳牆
第一次食佛跳牆
佛跳牆
飲完好暖胃,好鮮甜,因為湯底好鮮
而且每樣材料都好林,可以食晒全部湯的材料
金菇牛肉粉絲煲(小)
🥢金菇牛肉粉絲煲(小)$78
好足料,好入味,而且係新鮮滾熱辣上菜,用嚟撈飯一流!
魚湯云耳泡菜苗(小)
🥢魚湯云耳泡菜苗(小)$68
豚肉煎蓮藕餅(4件)
🥢豚肉煎蓮藕餅(4件)$68
高力豆沙
🥢高力豆沙一件$18
朋友最愛,入面勁多豆沙,好甜
脆麻花
🥢脆麻花
炸得好脆,加上糖漿
真係好好味
🥢最後仲有免費糖水送🥰
紅豆紫米,甜甜地,好岩用來完結辛苦的一天👍🏻
佢用日本嘅豚肉整叉燒飯真係超好食,因為日本豚肉比較林👍🏻👍🏻👍🏻好輕化,係非一般嘅叉燒