2025-05-16 0 瀏覽
身為Mofusand 迷嘅我,一見到富山麵家有聯乘🐱🍜就即刻去試,試過兩次去到,都係平日晚上6:00-6:30時間,都已經大排長龍無緣,所以今次決定星期六一早11:00等佢開門排!等到11:45終於成功入到!仲可以試運咁多款咁靚咁可愛嘅食物,入手埋啲精品😆個人覺得比上次試大口仔拉麵嘅味道更加好~ 炸雞拼盤睇名字以為得炸雞,原來仲隱藏驚喜——兩隻金黃香脆炸蝦🍤!炸雞外皮脆口,雞肉嫩滑多汁,配埋特製醬汁,味道更豐富,炸蝦亦炸得恰到好處,而且令人諗起Mofusand嘅招牌炸蝦look😆Mofusand咖哩撈麵呢款賣相可愛到極致!中間嘅貓貓頭炸蝦帽其實係用麵包糠做成,十分精緻有趣。麵條吸收晒濃郁嘅咖哩汁,香辣惹味,味道層次豐富。不過配料比較少,只有少量秋葵同蘿蔔,主打係靚靚賣相同咖哩汁嘅出色味道。 Mofusand牛奶拉麵同之前大口仔牛奶拉麵相比,湯底依然香濃順滑,奶味十足,但今次以炸蝦為主題,湯內嘅炸蝦嫩滑又帶輕輕嘅炸香。而碗中嘅貓貓造型魚片,無論視覺效果定係口感,都令人食得開心其他甜品同飲品,例如三色芭菲、特製白桃烏龍奶茶,仲有章魚燒等,質素同之前聯乘活動保持一致,甜品控一定唔會失望~

炸雞拼盤

Mofusand咖哩撈麵

Mofusand牛奶拉麵

今次利是貓貓主題嘅感覺比上次是大口仔嘅,可能因為第一造型上面已經更加可愛真係做得幾靚,第二就係佢個拉麵味道好似進步咗冇之前咁淡口~

2025-04-21
15 分鐘 (堂食)