2023-08-31 46 瀏覽
NEW ZEALAND BEAN CURD SEA BASS紐西蘭腐皮鱸魚配比目魚海膽湯$248我係一個湯控,勁鍾意飲湯,第一次試用海膽整ge湯,泡泡帶有海膽味,但主要係魚味,唔似中式ge 魚湯,係濃湯feel😍至於腐皮有兩種感覺,腐皮冇浸湯嘅位置係脆脆的,浸湯的又唔會浸到溶曬,並且包住入面嘅鱸魚肉,好考功夫ge一道菜,而且外型好吸引,少少藝術品嘅感覺,味道亦好有層次👍🏻入面亦都加咗少少豆製品,索晒啲魚湯,加咗薑蓉癖腥味,但d薑食落都幾舒服,唔會話好辣,冬天應該幾暖胃😌LOBSTER TSUKEMEN龍蝦沾麵 $218龍蝦已經去頭,所以開端位置會冧咗少少🤏🏻,尾部會爽口d☺️麵條質地偏硬身,卦汁,配上少少菠菜同煙肉乾幾好味😋LION ROCK 本地手工啤酒酒ge濃度唔算高,只有5.x%,係香港本地親手釀造的,值得支持本土出產😉*Main course製作需時,要耐心等候🥹
紐西蘭腐皮鱸魚配比目魚海膽湯$248

LOBSTER TSUKEMEN
龍蝦沾麵 $218

LION ROCK 本地手工啤酒

*Main course製作需時,要耐心等候🥹