依間泰國菜超有情調~ 環境舒服,內部裝修有啲似外國嘅小白屋, 而且有外國人打理~ 成個感覺好似去咗高級餐廳咁~ 呢間泰國菜性價比都算幾高,而且重視擺盤~ 簡單嘅菜式都可以睇得出擺盤嘅用心,係呢間餐廳嘅特色~ 打卡friendly(*゚∀゚*) Food /Dessert : 📸📸📸.5/5 Environment : 📸📸📸📸/5 (雖然冇好靚嘅打卡位但係成間舖頭都整得好靚, 好適合一大班女仔去食飯) Price 💰Chef special - Fried Fish —— $288 超推薦! 係最近先新出嘅菜式嚟㗎~ 味道偏向有少少糖醋味,酸酸甜甜嘅感覺極度開胃~ 本身以為要自己拆開條魚食,點知原來已經分左一嚿嚿非常容易入口,再配埋泰式沙律~ 完全non stop咁樣食(╹◡╹)建議三至四個人分食~ 青芒果沙律 —— $114 原來食落口都幾辣個喎! 不過就好開胃,食炸嘢好適合攞嚟轉下口味,以前菜來講我覺得幾出色! 炸蝦混墨魚餅 —— $94 每次食泰國嘢我都好想叫炸蝦餅!次次都覺得有啲唔抵食,不過呢個叫咗完全冇後悔! 佢每舊份量超大而且炸得外脆內軟,口感超豐富~ 好似食緊炸蝦嘅冬甩

打卡friendly(*゚∀゚*)
Food /Dessert : 📸📸📸.5/5

Price 💰

青芒果沙律 —— $114

炸蝦混墨魚餅 —— $94

每次食泰國嘢我都好想叫炸蝦餅!次次都覺得有啲唔抵食,不過呢個叫咗完全冇後悔! 佢每舊份量超大而且炸得外脆內軟,口感超豐富~ 好似食緊炸蝦嘅冬甩咁樣,食完滿足晒我嘅願望~

蟹肉炒飯 —— $128

係好食嘅炒飯~ 飯粒分明而且一啲都唔油,雖然顏色唔太鮮艷但係每一啖都食到滿滿嘅蟹肉! 仲好有心思咁配埋酸辣醬汁增添泰國風味~ 以炒飯嚟講感覺剛剛好,唔會覺得好Heavy嘅炒飯!

Thaijito / Taste of Maya —— $88

我個人認為酒類飲品幾值得叫! 錢唔算貴,而且真係好有泰式感覺~ 我哋一杯係菠蘿另外一杯係荔枝都飲到好豐富嘅水果味而且同moijito 酒味超夾~

推薦值: ⚜️⚜️⚜⚜⚜ /5
又靚又好食! 我符合我個人嘅食嘢審美, 而且我個人好鍾意食泰國菜真心覺得整得好好~ 冇試過嘅一定要試一試! 用生命推薦(^○^)